Break­fast ba­na­nen­split

Je kent 'm als een toetje, maar wij maken er een gezond ontbijt van: de bananensplit!

(7) waardeer
ontbijt Je kent 'm als een toetje, maar wij maken er een gezond ontbijt van: de bananensplit! 2 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de bananen overlangs en leg de helften op een bord. Je gebruikt 1 banaan per persoon.
  2. Doe de pure chocolade in een ovenbestendig bakje en verwarm in de magnetron 1,5 min. op 700 watt of totdat de chocolade smelt.
  3. Verdeel de yoghurt over de stukken banaan, maar zorg ervoor dat ze zichtbaar blijven. Bestrooi met de blauwe bessen, daarna met de muesli. Besprenkel het geheel met de chocola.

combinatietip:

Lekker met verse frambozen.

Tip:

De chocolade is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

video

Break­fast ba­na­nen­split

leuk-snel - 00:17 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
januari 2019

Breakfast bananensplit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Break­fast ba­na­nen­split

1
1
  • 2 bananen

Halveer de bananen overlangs en leg de helften op een bord. Je gebruikt 1 banaan per persoon.

2
2
  • 30 g pure chocolade 70%

Doe de pure chocolade in een ovenbestendig bakje en verwarm in de magnetron 1,5 min. op 700 watt of totdat de chocolade smelt.

3
3
  • 250 ml Griekse yoghurt 0%

Verdeel de yoghurt over de stukken banaan, maar zorg ervoor dat ze zichtbaar blijven.

4
4
  • 100 g verse blauwe bessen
  • 4 el AH Biologisch krokante muesli fruit & noten

Bestrooi met de blauwe bessen, daarna met de muesli. Besprenkel het geheel met de chocola.

combinatietip:

Lekker met verse frambozen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.