Kip­haas­jes met ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pel­tjes & to­ma­ten-sper­zie­bo­nen­sa­la­de

Proef de geurige rozemarijn en frisse citroen in dit gerecht en waan je in de Provence!

(7) waardeer
frans hoofdgerecht Proef de geurige rozemarijn en frisse citroen in dit gerecht en waan je in de Provence! 4 personen
5 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • rasp
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalotten in 4 parten. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in de lengte in parten. Verdeel de aardappel en sjalot over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met ⅓ van de olie, de helft van de rozemarijn en peper. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  2. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven, schep om en verdeel de tomaten naast de aardappel over de met bakpapier beklede bakplaat. Bak nog 15 min. in het midden van de oven.
  3. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, halveer de bonen en kook ze in 5 min. beetgaar. Giet af. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Klop een ½ el citroensap (per 4 personen) en het -rasp samen met ⅓ van de olie en peper tot een dressing.
  4. Meng ondertussen de kiphaasjes met de rest van de olie, de rest van de rozemarijn en peper. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.
  5. Halveer de mozzarellabolletjes en meng met de tomaten, sperziebonen en dressing. Verdeel samen met de gegrilde kiphaasjes en aardappelparten over de borden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 2 2019

Kiphaasjes met rozemarijnaardappeltjes & tomaten-sperziebonensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­haas­jes met ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pel­tjes & to­ma­ten-sper­zie­bo­nen­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 sjalotten

Snijd de sjalotten in 4 parten.

3
3
  • 1 kg vastkokende aardappel

Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in de lengte in parten.

4
4
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 g gedroogde rozemarijn

Verdeel de aardappel en sjalot over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olie, de rozemarijn en peper.

5
5

Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

6
6
  • 125 g cherrytomaten

Halveer ondertussen de cherrytomaten.

7
7

Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven, schep om en verdeel de tomaten naast de aardappel over de met bakpapier beklede bakplaat.

8
8

Bak nog 15 min. in het midden van de oven.

9
9
  • 600 g sperziebonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, halveer de bonen en kook ze in 5 min. beetgaar. Giet af.

10
10
  • 1 biologische citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit.

11
11
  • 1 el milde olijfolie

Klop een ½ el citroensap (per 4 personen) en het -rasp samen met de olie en peper tot een dressing.

12
12
  • 400 g kiphaasjes
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 g gedroogde rozemarijn

Meng ondertussen de kiphaasjes met de rest van de olie, de rest van de rozemarijn en peper.

13
13

Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.

14
14
  • 125 g minimozzarellabolletjes

Halveer de mozzarellabolletjes en meng met de tomaten, sperziebonen en dressing. Verdeel samen met de gegrilde kiphaasjes en aardappelparten over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.