Paar­se truf­fe­laard­ap­pel­tjes met gro­ve pe­ter­se­lie­pes­to

Door de aardappel met schil te koken, blijft deze paars. Dat staat net even wat feestelijker op tafel!

(2) waardeer
bijgerecht Door de aardappel met schil te koken, blijft deze paars. Dat staat net even wat feestelijker op tafel! 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hakmolen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook daarin de aardappelen met schil ca. 18 min.
  2. Maak ondertussen de pesto. Boen de citroen schoon, rasp met een fijne rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de manchego met een grove rasp. Doe 2 el citroensap (per 4 personen), het rasp, de manchego, olijfolie en peterselie in de hakmolen en mix tot een grove pesto. Bestrooi met peper en zout. Snijd de jalapeño in ringen.
  3. Giet de aardappelen af en spoel af onder koud stromend water. Verwijder de schil en snijd in kwarten. Verdeel over een plat bord en besprenkel met de pesto. Bestrooi met de peperringen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 440 mg
Tags
Ook te zien in
december 2018

Paarse truffelaardappeltjes met grove peterseliepesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Paar­se truf­fe­laard­ap­pel­tjes met gro­ve pe­ter­se­lie­pes­to

1
1
  • 1 kg AH Excellent double fun truffelaardappel

Breng een pan met water aan de kook en kook daarin de aardappelen met schil ca. 18 min.

2
2
  • ½ citroen
  • 75 g manchego

Maak ondertussen de pesto. Boen de citroen schoon, rasp met een fijne rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de manchego met een grove rasp.

3
3
  • 75 ml milde olijfolie
  • 30 g verse krulpeterselie

Doe 2 el citroensap (per 4 personen), het rasp, de manchego, olijfolie en peterselie in de hakmolen en mix tot een grove pesto. Bestrooi met peper en zout.

4
4
  • 1 verse groene jalapeñopeper

Snijd de jalapeño in ringen.

5
5

Giet de aardappelen af en spoel af onder koud stromend water. Verwijder de schil en snijd in kwarten.

6
6

Verdeel over een plat bord en besprenkel met de pesto. Bestrooi met de peperringen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.