Let­ter­zand­koek­jes met ci­troen

Het verrassende in deze koekjes? De citroen die je toevoegt aan het deeg.

  • gebak
  • 45 stuks
  • 30 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 8 min. oventijd
(2) waardeer
gebak Het verrassende in deze koekjes? De citroen die je toevoegt aan het deeg. 45 stuks
3 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • deegroller
  • letterstekers
  • vershoudfolie
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de boter, basterdsuiker en bloem in de keukenmachine en meng tot deegkruimels. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven het deeg. Neem het deeg uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg in delen uit tot 3-4 mm dik. Steek met behulp van uitsteekvormpjes letters uit het deeg. Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.
  3. Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.

variatietip:

Kijk op ah.nl/koekenbakkers voor nog meer letterkoekjes-recepten.

kookstaptip:

Je kunt ook vierkantjes uit het deeg snijden en daaruit een letter steken. Dan kun je zowel de letter als het vierkantje bakken.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Letterzandkoekjes met citroen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Let­ter­zand­koek­jes met ci­troen

1
1
  • 90 g ongezouten roomboter
  • 60 g witte basterdsuiker
  • 125 g tarwebloem
  • 1 citroen

Doe de boter, basterdsuiker en bloem in de keukenmachine en meng tot deegkruimels. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven het deeg.

2
2

Neem het deeg uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.

3
3

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg in delen uit tot 3-4 mm dik.

4
4

Steek met behulp van uitsteekvormpjes letters uit het deeg.

5
5

Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.

6
6

Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat.

7
7

Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.

variatietip:

Kijk op ah.nl/koekenbakkers voor nog meer letterkoekjes-recepten.

kookstaptip:

Je kunt ook vierkantjes uit het deeg snijden en daaruit een letter steken. Dan kun je zowel de letter als het vierkantje bakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.