Ba­vet­te met ge­gril­de as­per­ges en zoe­te-aard­ap­pel­chips

Krijg je eters? Serveer een mooi stuk vlees met asperges en zoete aardappel.

(3) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Krijg je eters? Serveer een mooi stuk vlees met asperges en zoete aardappel. 2 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan
  • mandoline
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de arachideolie in de frituurpan voor op 180 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en schaaf er met een mandoline dunne plakjes van. Frituur de zoete-aardappelchips in meerdere batches in ca. 4 min. knapperig.
  2. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de bavette (op kamertemperatuur) op hoog vuur 2 min. Keer de bavette, bak nog 2 min. op hoog vuur. Pel en kneus ondertussen de knoflook. Draai het vuur middelhoog, voeg de takjes tijm en gekneusde knoflook toe en bak nog 3 min. Bedruip met een lepel de boter over de bovenkant van de bavette (arroseren). Neem de bavette uit de pan en laat ca. 10 min. onder aluminiumfolie rusten. Bewaar de boter.
  3. Snijd ondertussen 3 cm van de houtachtige onderkant van de asperges. Bestrijk de asperges met de olijfolie. Verhit de grillpan en gril 5 min. op middelhoog vuur.
  4. Snijd de bavette in dunne plakjes. Verdeel de bavette, groene asperges en chips over de borden. Verdeel de gebruinde boter over de bavette.

combinatietip:

Lekker met grof zeezout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
September 2018

Bavette met gegrilde asperges en zoete-aardappelchips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­vet­te met ge­gril­de as­per­ges en zoe­te-aard­ap­pel­chips

1
1
  • 1 liter arachideolie

Verwarm de arachideolie in de frituurpan voor op 180 °C.

2
2
  • 400 g zoete aardappelen

Boen de zoete aardappelen schoon en schaaf er met een mandoline dunne plakjes van.

3
3

Frituur de zoete-aardappelchips in meerdere batches in ca. 4 min. knapperig.

4
4
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 300 g beef bavette

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de bavette (op kamertemperatuur) op hoog vuur 2 min. Keer de bavette, bak nog 2 min. op hoog vuur.

5
5
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes verse tijm

Pel en kneus ondertussen de knoflook. Draai het vuur middelhoog, voeg de takjes tijm en gekneusde knoflook toe en bak nog 3 min.

6
6

Bedruip met een lepel de boter over de bovenkant van de bavette (arroseren).

7
7

Neem de bavette uit de pan en laat ca. 10 min. onder aluminiumfolie rusten. Bewaar de boter.

8
8
  • 350 g groene asperges

Snijd ondertussen 3 cm van de houtachtige onderkant van de asperges.

9
9
  • ½ el milde olijfolie

Bestrijk de asperges met de olijfolie. Verhit de grillpan en gril 5 min. op middelhoog vuur.

10
10

Snijd de bavette in dunne plakjes. Verdeel de bavette, groene asperges en chips over de borden.

11
11

Verdeel de gebruinde boter over de bavette.

combinatietip:

Lekker met grof zeezout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.