bewaar
Fruitshots
Fruitshots
bewaar

Fruitshots

15 min. bereiden
2 uur wachten
13waarderingen

Ingrediënten

10 personen

sinaasappelsap

2

mandarijnen

5

halve perziken op siroop

8

ananasschijven op sap

2 liter

wit druivensap

2

sinaasappels

Dit heb je nodig

  • ijsblokjesvorm

  • grote glazen kan

  • buigbare rietjes

Aan de slag

1

Maak eerst sinaasappelklontjes. Vul alle vakjes van de ijsblokjesvorm met sinaasappelsap. Zet de vorm in de diepvries. Laat het sinaasappelsap bevriezen, dat duurt minstens 2 uur.

2

Pel de mandarijntjes, haal alle partjes los en snij ze in stukjes. Haal de perziken en ananasschijven uit het blik en bewaar het sap. Snij het fruit in kleine stukjes. Schenk het druivensap samen met het sap van de perziken en ananas in de grote kan. Doe al het gesneden fruit erbij.

3

Snij de sinaasappels in partjes. Maak met een aardappelschilmesje langs de schil een sneetje van ongeveer 4 centimeter. Doe dat bij 10 partjes.

4

Haal de ijsblokjesvorm uit de diepvries. Vul tien glazen met het sap en zet op de rand van alle glazen een sinaasappelpartje als versiering. Doe 2 of 3 sinaasappelijsblokjes in elk glas en steek er een 'knak'rietje in.

tip

algemeenOok leuk: In de zomer smaakt een fruitshot ook heerlijk met vers fruit, zoals aardbeien, nectarine of watermeloen.