bewaar
Kalkoenfilet in room-sojasaus met groene groenten en bloemkoolrijst
Kalkoenfilet in room-sojasaus met groene groenten en bloemkoolrijst
bewaar

Kalkoenfilet in room-sojasaus met groene groenten en bloemkoolrijst

We gebruiken geen gewone rijst, maar bloemkoolrijst. Extra veel groenten!

15 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

2 personen

200 g

kalkoenfilet

1 el

arachideolie

1 el

bloem

1 tl

gedroogd selderijblad

125 ml

verse slagroom

1 el

sojasaus

125 ml

water

200 g

gebroken sperziebonen

200 g

aspergebroccoli

400 g

bloemkoolrijst

1 tl

kerriepoeder

We gebruiken geen gewone rijst, maar bloemkoolrijst. Extra veel groenten!

Aan de slag

1

Snijd de kalkoenfilet in de breedte in repen. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de kalkoenfilet 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem en selderij toe en bak 1 min. mee. Voeg de room, sojasaus en het water toe en laat 5 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.

2

Kook ondertussen de sperziebonen in een ruime pan water in 6 min. beetgaar. Halveer de aspergebroccoli en voeg na 3 min. toe aan de bonen.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst met de kerrie 3 min. op hoog vuur. Schep de groene groenten, de bloemkoolrijst en kalkoenfilet in roomsaus op de borden en serveer.