Romige kalkoenfilet met groene groenten en bloemkoolrijst
We gebruiken geen gewone rijst, maar bloemkoolrijst. Extra veel groenten!
530 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
200 g
1 el
1 el
1 tl
125 ml
1 el
125 ml
200 g
200 g
400 g
1 tl
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2018 week 33-36 - 2018 week 33-36
Snijd de kalkoenfilet in de breedte in repen. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de kalkoenfilet 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem en selderij toe en bak 1 min. mee. Voeg de room, sojasaus en het water toe en laat 5 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.
Kook ondertussen de sperziebonen in een ruime pan water in 6 min. beetgaar. Halveer de bimi en voeg na 3 min. toe aan de bonen.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst met de kerrie 3 min. op hoog vuur. Schep de groene groenten, de bloemkoolrijst en kalkoenfilet in roomsaus op de borden en serveer.
Romige kalkoenfilet met groene groenten en bloemkoolrijst
We gebruiken geen gewone rijst, maar bloemkoolrijst. Extra veel groenten!

hoofdgerecht
2 personen
530 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kalkoenfilet in de breedte in repen. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de kalkoenfilet 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem en selderij toe en bak 1 min. mee. Voeg de room, sojasaus en het water toe en laat 5 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.
Kook ondertussen de sperziebonen in een ruime pan water in 6 min. beetgaar. Halveer de bimi en voeg na 3 min. toe aan de bonen.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst met de kerrie 3 min. op hoog vuur. Schep de groene groenten, de bloemkoolrijst en kalkoenfilet in roomsaus op de borden en serveer.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
200 g kalkoenfilet
1 el arachideolie
1 el bloem
1 tl gedroogd selderijblad
125 ml verse slagroom
1 el sojasaus
125 ml water
200 g gebroken sperziebonen
200 g bimi
400 g bloemkoolrijst
1 tl kerriepoeder




