Kalkoenfilet in room-sojasaus met groene groenten en bloemkoolrijst
We gebruiken geen gewone rijst, maar bloemkoolrijst. Extra veel groenten!
Ingrediënten
2 personen
200 g
kalkoenfilets
1 el
arachideolie
1 el
bloem
1 tl
gedroogd selderijblad
125 ml
verse slagroom
1 el
sojasaus
125 ml
water
200 g
gebroken sperziebonen
200 g
aspergebroccoli
400 g
bloemkoolrijst
1 tl
kerriepoeder
Aan de slag
Snijd de kalkoenfilet in de breedte in repen. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de kalkoenfilet 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem en selderij toe en bak 1 min. mee. Voeg de room, sojasaus en het water toe en laat 5 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.
Kook ondertussen de sperziebonen in een ruime pan water in 6 min. beetgaar. Halveer de aspergebroccoli en voeg na 3 min. toe aan de bonen.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst met de kerrie 3 min. op hoog vuur. Schep de groene groenten, de bloemkoolrijst en kalkoenfilet in roomsaus op de borden en serveer.
Kalkoenfilet in room-sojasaus met groene groenten en bloemkoolrijst
We gebruiken geen gewone rijst, maar bloemkoolrijst. Extra veel groenten!

hoofdgerecht
2 personen
530 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kalkoenfilet in de breedte in repen. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de kalkoenfilet 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem en selderij toe en bak 1 min. mee. Voeg de room, sojasaus en het water toe en laat 5 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.
Kook ondertussen de sperziebonen in een ruime pan water in 6 min. beetgaar. Halveer de aspergebroccoli en voeg na 3 min. toe aan de bonen.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst met de kerrie 3 min. op hoog vuur. Schep de groene groenten, de bloemkoolrijst en kalkoenfilet in roomsaus op de borden en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)200 g kalkoenfilets
1 el arachideolie
1 el bloem
1 tl gedroogd selderijblad
125 ml verse slagroom
1 el sojasaus
125 ml water
200 g gebroken sperziebonen
200 g aspergebroccoli
400 g bloemkoolrijst
1 tl kerriepoeder