Kal­koen­fi­let in room-so­ja­saus met groe­ne groen­ten en bloem­kool­rijst

We gebruiken geen gewone rijst, maar bloemkoolrijst. Extra veel groenten!

(5) waardeer
hoofdgerecht We gebruiken geen gewone rijst, maar bloemkoolrijst. Extra veel groenten! 2 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kalkoenfilet in de breedte in repen. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de kalkoenfilet 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem en selderij toe en bak 1 min. mee. Voeg de room, sojasaus en het water toe en laat 5 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.
  2. Kook ondertussen de sperziebonen in een ruime pan water in 6 min. beetgaar. Halveer de aspergebroccoli en voeg na 3 min. toe aan de bonen.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst met de kerrie 3 min. op hoog vuur. Schep de groene groenten, de bloemkoolrijst en kalkoenfilet in roomsaus op de borden en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 33-36

Kalkoenfilet in room-sojasaus met groene groenten en bloemkoolrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kal­koen­fi­let in room-so­ja­saus met groe­ne groen­ten en bloem­kool­rijst

1
1
  • 200 g kalkoenfilets
  • ½ el arachideolie

Snijd de kalkoenfilet in de breedte in repen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kalkoenfilet 2 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 1 el bloem
  • 1 tl gedroogd selderijblad
  • 125 ml verse slagroom
  • 1 el sojasaus
  • 125 ml water

Voeg de bloem en selderij toe en bak 1 min. mee. Voeg de room, sojasaus en het water toe en laat 5 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.

3
3
  • 200 g gebroken sperziebonen
  • 200 g aspergebroccoli

Kook ondertussen de sperziebonen in een ruime pan water in 6 min. beetgaar. Halveer de aspergebroccoli en voeg na 3 min. toe aan de bonen.

4
4
  • ½ el arachideolie
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 1 tl kerriepoeder

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst met de kerrie 3 min. op hoog vuur.

5
5

Schep de groene groenten, de bloemkoolrijst en kalkoenfilet in roomsaus op de borden en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.