bewaar
Shakshuka
Shakshuka
bewaar

Shakshuka

Een snelle vega-shakshuka die in 20 minuutjes op tafel staat.

20 min. bereiden
99waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

rode uien

1 el

traditionele olijfolie

3

puntpaprika's

400 g

tomatenblokjes in tomatensap

4

middelgrote eieren

1

AH Liefde & Passie volkorenbrood

Een snelle vega-shakshuka die in 20 minuutjes op tafel staat.

Aan de slag

1

Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 10 min. op laag vuur.

2

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Voeg toe aan de ui en bak 5 min. mee op laag vuur.

3

Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Breek de eieren erboven. Laat in 6 min. met de deksel op de pan op laag vuur stollen.

4

Snijd het brood in sneetjes. Serveer bij de shakshuka om mee te dopen.

combinatietipOp vakantie? In een stevige (gietijzeren) pan kun je shakshuka ook op de barbecue maken. Helemaal feest: worstjes erbij, ook van de barbecue. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.