bewaar
Shakshuka
Shakshuka
bewaar

Shakshuka

Een snelle vega-shakshuka die in 20 minuutjes op tafel staat.

20 min. bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

rode uien

1 el

traditionele olijfolie

3

puntpaprika's

400 g

tomatenblokjes in tomatensap

4

middelgrote eieren

1

AH Liefde & Passie volkorenbrood

Een snelle vega-shakshuka die in 20 minuutjes op tafel staat.

Aan de slag

1

Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 10 min. op laag vuur.

2

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Voeg toe aan de ui en bak 5 min. mee op laag vuur.

3

Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Breek de eieren erboven. Laat in 6 min. met de deksel op de pan op laag vuur stollen.

4

Snijd het brood in sneetjes. Serveer bij de shakshuka om mee te dopen.

tip

combinatietipOp vakantie? In een stevige (gietijzeren) pan kun je shakshuka ook op de barbecue maken. Helemaal feest: worstjes erbij, ook van de barbecue. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.