Shaks­hu­ka

Een snelle vega-shakshuka die in 20 minuutjes op tafel staat.

(1) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Een snelle vega-shakshuka die in 20 minuutjes op tafel staat. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 10 min. op laag vuur.
  2. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Voeg toe aan de ui en bak 5 min. mee op laag vuur.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Breek de eieren erboven. Laat in 6 min. met de deksel op de pan op laag vuur stollen.
  4. Snijd het brood in sneetjes. Serveer bij de shakshuka om mee te dopen.

combinatietip:

Op vakantie? In een stevige (gietijzeren) pan kun je shakshuka ook op de barbecue maken. Helemaal feest: worstjes erbij, ook van de barbecue. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Shakshuka

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Shaks­hu­ka

1
1
  • 3 rode uien
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 10 min. op laag vuur.

2
2
  • 3 puntpaprika's

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

3
3

Voeg toe aan de ui en bak 5 min. mee op laag vuur.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes in tomatensap

Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.

5
5
  • 4 middelgrote eieren

Breek de eieren erboven. Laat in 6 min. met de deksel op de pan op laag vuur stollen.

6
6
  • 1 AH Liefde & Passie volkorenbrood

Snijd het brood in sneetjes. Serveer bij de shakshuka om mee te dopen.

combinatietip:

Op vakantie? In een stevige (gietijzeren) pan kun je shakshuka ook op de barbecue maken. Helemaal feest: worstjes erbij, ook van de barbecue. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.