bewaar
Taco’s met crispy polenta-halloumi
Taco’s met crispy polenta-halloumi
bewaar

Taco’s met crispy polenta-halloumi

De zachte smaak van halloumi kun je bijna overal mee combineren. Ook lekker in een taco met groenten!

20 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

100 ml

rodewijnazijn

225 g

halloumi

1

middelgroot ei

75 g

polenta maisgries

1 liter

arachideolie

8

gordita's

2 tl

Tabasco chipotle

250 g

coleslaw rauwkost

150 g

peen julienne

100 g

botersla

De zachte smaak van halloumi kun je bijna overal mee combineren. Ook lekker in een taco met groenten!

Aan de slag

1

Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Doe in een kom en schenk de azijn erbij. Bestrooi met wat zout en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om. Snijd de halloumi overlangs doormidden (snijd de opening door). Snijd de twee plakken elk in de lengte in 3 stukken en vervolgens in de breedte in blokjes van 1 cm. Je hebt nu stukjes van 1½ x 1½ x 1 cm. Breek het ei boven een kom en klop los met een vork. Doe de polenta in een andere kom. Wentel de halloumi achtereenvolgens door het ei en de polenta.

2

Verhit de olie in een ruime pan of wok tot 180 °C. Je weet dat de olie heet genoeg is als het direct begint te bruisen als je er een stukje brood in doet. Frituur de halloumi in delen 1½ min. of totdat ze goudbruin kleuren.

3

Verwarm ondertussen de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de uien uitlekken en breng op smaak met de tabasco. Meng de coleslaw met de peen julienne. Beleg elke gordita met de coleslaw, wat botersla, halloumi en de gemarineerde uien. Of serveer alles in aparte schaaltjes.