Ta­co’s met cris­py po­len­ta-hal­lou­mi

De zachte smaak van halloumi kun je bijna overal mee combineren. Ook lekker in een taco met groenten!

(5) waardeer
hoofdgerecht De zachte smaak van halloumi kun je bijna overal mee combineren. Ook lekker in een taco met groenten! 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Doe in een kom en schenk de azijn erbij. Bestrooi met wat zout en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om. Snijd de halloumi overlangs doormidden (snijd de opening door). Snijd de twee plakken elk in de lengte in 3 stukken en vervolgens in de breedte in blokjes van 1 cm. Je hebt nu stukjes van 1½ x 1½ x 1 cm. Breek het ei boven een kom en klop los met een vork. Doe de polenta in een andere kom. Wentel de halloumi achtereenvolgens door het ei en de polenta.
  2. Verhit de olie in een ruime pan of wok tot 180 °C. Je weet dat de olie heet genoeg is als het direct begint te bruisen als je er een stukje brood in doet. Frituur de halloumi in delen 1½ min. of totdat ze goudbruin kleuren.
  3. Verwarm ondertussen de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de uien uitlekken en breng op smaak met de tabasco. Meng de coleslaw met de peen julienne. Beleg elke gordita met de coleslaw, wat botersla, halloumi en de gemarineerde uien. Of serveer alles in aparte schaaltjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2018

Taco’s met crispy polenta-halloumi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co’s met cris­py po­len­ta-hal­lou­mi

1
1
  • 1 rode ui
  • 100 ml rodewijnazijn

Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Doe in een kom en schenk de azijn erbij. Bestrooi met wat zout en laat staan tot gebruik.

2
2

Schep af en toe om.

3
3
  • 225 g halloumi

Snijd de halloumi overlangs doormidden (snijd de opening door).

4
4

Snijd de twee plakken elk in de lengte in 3 stukken en vervolgens in de breedte in blokjes van 1 cm. Je hebt nu stukjes van 1½ x 1½ x 1 cm.

5
5
  • 1 middelgroot ei
  • 75 g polenta maisgries

Breek het ei boven een kom en klop los met een vork. Doe de polenta in een andere kom. Wentel de halloumi achtereenvolgens door het ei en de polenta.

6
6
  • 1 liter arachideolie

Verhit de olie in een ruime pan of wok tot 180 °C.

7
7

Je weet dat de olie heet genoeg is als het direct begint te bruisen als je er een stukje brood in doet.

8
8

Frituur de halloumi in delen 1½ min. of totdat ze goudbruin kleuren.

9
9
  • 8 gordita's
  • 2 tl Tabasco chipotle

Verwarm ondertussen de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de uien uitlekken en breng op smaak met de tabasco.

10
10
  • 250 g coleslaw rauwkost
  • 150 g peen julienne

Meng de coleslaw met de peen julienne.

11
11
  • 100 g botersla

Beleg elke gordita met de coleslaw, wat botersla, halloumi en de gemarineerde uien. Of serveer alles in aparte schaaltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.