bewaar
Knäckebrödgranola met cranberry's
Knäckebrödgranola met cranberry's
bewaar

Knäckebrödgranola met cranberry's

Je kunt havermout gebruiken, maar probeer ook eens granola te maken met knäckebröd.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
15 min. wachten
1waardering

Ingrediënten

10 porties

200 g

ongebrande notenmix

8

Leksands knackebrodcrackers original

50

pompoenpitten

50 g

honing

50 ml

appelsap

2 tl

gemalen kaneel

75 g

gedroogde cranberry's

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Je kunt havermout gebruiken, maar probeer ook eens granola te maken met knäckebröd.

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de noten grof. Verkruimel het knäckebröd met je vingers. Meng de noten en pompoenpitten door de kruimels. Meng de honing met het appelsap en de kaneel. Meng dit door het notencrackermengsel. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Neem uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de gedroogde cranberry’s erdoor en laat helemaal afkoelen.

combinatietip Lekker als ontbijt met dikke yoghurt of skyr (IJslandse yoghurt, Arla) en zelfgemaakte zoete cranberrycompote. Dit recept vind je elders op deze website.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Knäckebrödgranola met cranberry's

Je kunt havermout gebruiken, maar probeer ook eens granola te maken met knäckebröd.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig