Knäc­ke­bröd­gra­no­la met cran­ber­ry's

Je kunt havermout gebruiken, maar probeer ook eens granola te maken met knäckebröd.

(0) waardeer
ontbijt Je kunt havermout gebruiken, maar probeer ook eens granola te maken met knäckebröd. 10 stuks

Advertentie

Ingrediënten

10 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de noten grof. Verkruimel het knäckebröd met je vingers. Meng de noten en pompoenpitten door de kruimels. Meng de honing met het appelsap en de kaneel. Meng dit door het notencrackermengsel. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Neem uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de gedroogde cranberry’s erdoor en laat helemaal afkoelen.

combinatietip:

Lekker als ontbijt met dikke yoghurt of skyr (IJslandse yoghurt, Arla) en zelfgemaakte zoete cranberrycompote. Dit recept vind je elders op deze website.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Knäckebrödgranola met cranberry's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knäc­ke­bröd­gra­no­la met cran­ber­ry's

1
1
  • 200 g ongebrande notenmix
  • 8 Leksands knackebrodcrackers original
  • 50 pompoenpitten

Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de noten grof. Verkruimel het knäckebröd met je vingers. Meng de noten en pompoenpitten door de kruimels.

2
2
  • 50 g honing
  • 50 ml appelsap
  • 2 tl gemalen kaneel

Meng de honing met het appelsap en de kaneel. Meng dit door het notencrackermengsel.

3
3

Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

4
4
  • 75 g gedroogde cranberry's

Neem uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de gedroogde cranberry’s erdoor en laat helemaal afkoelen.

combinatietip:

Lekker als ontbijt met dikke yoghurt of skyr (IJslandse yoghurt, Arla) en zelfgemaakte zoete cranberrycompote. Dit recept vind je elders op deze website.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.