Sa­la­de van ge­pluk­te kip met wal­no­ten en drui­ven

Combineer zachtgegaarde kip met knolselderij, blauwe druiven en walnoten en je hebt een heerlijke salade.

(8) waardeer
hoofdgerecht Combineer zachtgegaarde kip met knolselderij, blauwe druiven en walnoten en je hebt een heerlijke salade. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kippenpoten in een ruime pan en voeg zoveel water toe dat de poten helemaal onderstaan. Voeg het zout aan het water toe en breng tegen de kook aan. Laat 45 min. garen met de deksel op de pan.
  2. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Neem de kip uit het kookvocht en leg op een bord om iets af te koelen. Voeg vervolgens de blokjes knolselderij toe aan het kookvocht en kook ze in ca. 5 min. beetgaar. Verwijder het vel van de kippenpoten en pluk het vlees van de botten. Doe het vlees in een ruime kom. Giet de knolselderijblokjes af en voeg toe aan de kip.
  3. Meng de mayonaise en yoghurt door elkaar. Boen de halve citroen goed schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng de rasp en sap door de yoghurtmayonaise en meng de dressing door de kip en knolselderij.
  4. Verdeel de slamelange over een platte schaal. Schep het kip-knolselderijmengsel erop. Halveer de druiven en verdeel over de salade. Breek de walnoten in stukjes en strooi over de salade.

variatietip:

Salade met landkers is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook AH Rucola slamelange gebruiken.

combinatietip:

Lekker met AH Vloerbrood volkoren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 8 g
Ook te zien in

Salade van geplukte kip met walnoten en druiven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van ge­pluk­te kip met wal­no­ten en drui­ven

1
1
  • 4 scharrelkippenpoten

Doe de kippenpoten in een ruime pan en voeg zoveel water toe dat de poten helemaal onderstaan.

2
2
  • 1 el zout

Voeg het zout aan het water toe en breng tegen de kook aan. Laat 45 min. garen met de deksel op de pan.

3
3
  • 600 g knolselderij

Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Neem de kip uit het kookvocht en leg op een bord om iets af te koelen.

4
4

Voeg vervolgens de blokjes knolselderij toe aan het kookvocht en kook ze in ca. 5 min. beetgaar.

5
5

Verwijder het vel van de kippenpoten en pluk het vlees van de botten. Doe het vlees in een ruime kom.

6
6

Giet de knolselderijblokjes af en voeg toe aan de kip.

7
7
  • 3 el mayonaise
  • 2 el milde halfvolle yoghurt
  • ½ citroen

Meng de mayonaise en yoghurt door elkaar. Boen de halve citroen goed schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.

8
8

Meng de rasp en sap door de yoghurtmayonaise en meng de dressing door de kip en knolselderij.

9
9
  • 80 g slamelange met landkers
  • 200 g blauwe druiven

Verdeel de slamelange over een platte schaal. Schep het kip-knolselderijmengsel erop. Halveer de druiven en verdeel over de salade.

10
10
  • 50 g walnoten

Breek de walnoten in stukjes en strooi over de salade.

variatietip:

Salade met landkers is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook AH Rucola slamelange gebruiken.

combinatietip:

Lekker met AH Vloerbrood volkoren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.