To­ma­ten­ri­sot­to met cho­ri­zo, spi­na­zie en wit­te kaas

Smaakmaker in dit gerecht? De pittige chorizo!

(33) waardeer
hoofdgerecht Smaakmaker in dit gerecht? De pittige chorizo! 4 personen
5 33

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en roer tot het vocht bijna is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.
  2. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in dunne plakjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur. Neem de chorizo met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekker op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan zitten, voeg de spinazie in delen toe en laat al roerend slinken.
  3. Verkruimel de witte kaas. Neem de risotto van het vuur en roer 1⁄3 van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de risotto over diepe borden en verdeel de spinazie en chorizo erover. Bestrooi met de rest van de Apetina witte kaas.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 07-08

Tomatenrisotto met chorizo, spinazie en witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­ri­sot­to met cho­ri­zo, spi­na­zie en wit­te kaas

1
1
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 25 g ongezouten boter

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 300 g risottorijst

Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 1 liter hete kippenbouillon

Voeg de tomatenblokjes toe en roer tot het vocht bijna is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen.

4
4

Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.

5
5
  • 150 g AH Excellent Spaanse chorizo

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in dunne plakjes.

6
6

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur.

7
7

Neem de chorizo met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekker op keukenpapier.

8
8
  • 600 g spinazie

Laat het bakvet in de pan zitten, voeg de spinazie in delen toe en laat al roerend slinken.

9
9
  • 150 g Apetina pakjes witte kaas

Verkruimel de witte kaas. Neem de risotto van het vuur en roer 1⁄3 van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Verdeel de risotto over diepe borden en verdeel de spinazie en chorizo erover. Bestrooi met de rest van de Apetina witte kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.