Pen­ne al­la bo­log­ne­se met kip­ge­hakt en lin­zen

Een heerlijke pasta met linzen voor doordeweeks.

(0) waardeer
hoofdgerecht Een heerlijke pasta met linzen voor doordeweeks. 4 personen

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok of hapjespan en bak hierin het kipgehakt in 5 min. goudbruin en rul. Voeg de Bolognese schotel toe en warm 3 min. op hoog vuur mee.
  2. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de tomaten op de snijkant 2 min. op hoog vuur. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes. Verdeel de penne over de diepe borden, verdeel de saus erover en schep de tomaatjes erop. Bestrooi met het basilicum.

variatietip:

Voor een volwaardige vegetarische maaltijd vervang je het gekruide kipgehakt door vegetarisch fijngehakt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 5  g
  • natrium 560 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 05-06

Penne alla bolognese met kipgehakt en linzen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne al­la bo­log­ne­se met kip­ge­hakt en lin­zen

1
1
  • 300 g penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 300 g kipgehakt gekruid

Verhit ondertussen de olie in een wok of hapjespan en bak hierin het kipgehakt in 5 min. goudbruin en rul.

3
3
  • 500 g Hak Bolognese schotel

Voeg de Bolognese schotel toe en verwarm nog 3 min. op hoog vuur.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 el milde olijfolie

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de tomaten op de snijkant 2 min. op hoog vuur.

5
5
  • 15 g verse basilicum

Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

6
6

Verdeel de penne over diepe borden, verdeel de saus erover en schep de tomaatjes erop. Bestrooi met het basilicum.

variatietip:

Voor een volwaardige vegetarische maaltijd vervang je het gekruide kipgehakt door vegetarisch fijngehakt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.