Mos­terd­pu­ree met wit­lof uit de oven

Tijd voor wintergroente, zet de oven maar alvast aan.

(4) waardeer
hollands hoofdgerecht Tijd voor wintergroente, zet de oven maar alvast aan. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de onderkant van het witlof, snijd de stronkjes in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren. Vet de ovenschaal in. Wikkel elk stuk witlof in 2 plakken ham, leg de rolletjes strak naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de kaas erover. Bak in ca. 35 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Dek de laatste 10 min. af met aluminiumfolie.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af. Bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen samen met de boter en mosterd tot een smeuïge puree. Voeg nog wat kookvocht toe. Verdeel de puree over de borden. Serveer met het witlof uit de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Mini magazine DOE MAAR LEKKER DUURZAAM

Mosterdpuree met witlof uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mos­terd­pu­ree met wit­lof uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g witlof

Snijd ondertussen de onderkant van het witlof, snijd de stronkjes in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren.

3
3
  • 180 g schouderham
  • 150 g geraspte belegen kaas

Vet de ovenschaal in. Wikkel elk stuk witlof in 2 plakken ham, leg de rolletjes strak naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de kaas erover.

4
4

Bak in ca. 35 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Dek de laatste 10 min. af met aluminiumfolie.

5
5
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.

6
6
  • 150 ml kookvocht

Kook de aardappelen in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af. Bewaar het kookvocht.

7
7
  • 2 el grove mosterd
  • 40 g bakken en braden boter

Stamp de aardappelen samen met de boter en mosterd tot een smeuïge puree. Voeg nog wat kookvocht toe.

8
8

Verdeel de puree over de borden. Serveer met het witlof uit de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.