Sca­ry stoof­vlees­pas­tei

Wow, door zijn uiterlijk durf je 'm misschien niet aan te snijden, maar dat zou zonde zijn van de heerlijke smaken.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 5 uur wachten
    • 25 min. oventijd
(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Wow, door zijn uiterlijk durf je 'm misschien niet aan te snijden, maar dat zou zonde zijn van de heerlijke smaken. 8 personen
4 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Meng met de chipotle. Snipper de uien. Halveer de gele en groene paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak 3 min. Voeg de barbecuesaus, tomaten, espresso en het water toe en laat 5 uur zachtjes stoven. Neem na 3 uur de deksel van de pan zodat de saus inkookt. Voeg wat water toe als het te droog wordt. Meng na 5 uur de bonen erdoor.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep het stoofvlees in de ovenschaal. Halveer de rode paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Laat de mais uitlekken, meng met de paprika en verdeel over het stoofvlees. Rol het bladerdeeg uit tot 22 x 32 cm. Leg in de ovenschaal. Splits het ei. Teken met de eidooier met behulp van een kwastje een doodshoofd op het deeg. Bak de pastei in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Verdeel er wat druppels sriracha over.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Scary stoofvleespastei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sca­ry stoof­vlees­pas­tei

1
1
  • 1 kg riblappen
  • 2 el La Morena diced chipotle pepper
  • 2 uien

Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Meng met de chipotle. Snipper de uien.

2
2
  • 1 zak paprikamix

Halveer de gele en groene paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak 3 min.

4
4
  • 100 ml barbecuesaus
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 espressostick
  • 200 ml water

Voeg de barbecuesaus, tomaten, espresso en het water toe en laat 5 uur zachtjes stoven. Neem na 3 uur de deksel van de pan zodat de saus inkookt.

5
5
  • 425 g black eyed bonen

Voeg wat water toe als het te droog wordt. Meng na 5 uur de bonen erdoor.

6
6

Verwarm de oven voor op 175 °C.

7
7

Schep het stoofvlees in de ingevette ovenschaal. Halveer de rode paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.

8
8
  • 300 g mais in blik

Laat de mais uitlekken, meng met de paprika en verdeel over het stoofvlees.

9
9
  • 270 g rollen vers bladerdeeg
  • 1 middelgroot ei

Rol het bladerdeeg uit tot 22 x 32 cm. Leg in de ovenschaal. Splits het ei.

10
10

Teken met de eidooier met behulp van een kwastje een doodshoofd op het deeg.

11
11
  • 1 flesje Sriracha Thaise chilisaus

Bak de pastei in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Verdeel er wat druppels sriracha over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.