Poké bowl met zalm

All the way from Hawaï: een topgerecht met verse vis.

(156) waardeer
hoofdgerecht All the way from Hawaï: een topgerecht met verse vis. 4 personen
4 156

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer ⅔ van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst in 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
  2. Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd het steeltje van de halve rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de zalm met de peper, sojasaus en olie. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  3. Schaaf de komkommer en bospeen met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Besprenkel met de rest van de rijstazijn. Snijd de bosuien in schuine ringetjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.
  4. Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de zalm, komkommer, wortel, bosui en avocado erover. Bestrooi de zalm met het sesamzaad.

variatietip:

Vervang de zalm ook eens door tonijnfilet. En lekker als extra ingrediënten: sushigember en zeewiersalade (wakame).

Tip:

Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.

video

Zalm­po­ke bowl

Recipevideo - 02:11 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Poké bowl met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Poké bowl met zalm

1
1
  • 250 g sushirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 80 ml Saitaku rijstazijn

Roer de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst in 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.

3
3
  • 300 g zalmfilet

Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 1 cm (brunoise).

4
4
  • ½ rode peper

Snijd het steeltje van de halve rode peper en snijd het vruchtvlees fijn.

5
5
  • 2 el Kikkoman sojasaus
  • 1 el sesamolie

Meng de zalm met de peper, sojasaus en olie. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

6
6
  • 1 komkommer
  • 200 g geschilde bospenen
  • 40 ml Saitaku rijstazijn

Schaaf de komkommer en bospeen met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Besprenkel met de rest van de rijstazijn.

7
7
  • 3 bosuien

Snijd de bosuien in schuine ringetjes.

8
8
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.

9
9
  • 2 tl zwart sesamzaad

Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de zalm, komkommer, wortel, bosui en avocado erover. Bestrooi de zalm met het sesamzaad.

variatietip:

Vervang de zalm ook eens door tonijnfilet. En lekker als extra ingrediënten: sushigember en zeewiersalade (wakame).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.