Poké bowl met zalm

All the way from Hawaï: een topgerecht met verse vis.

(116) waardeer
aziatisch hoofdgerecht All the way from Hawaï: een topgerecht met verse vis. 4 personen
4 116

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer 2/3e van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst in 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
  2. Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd het steeltje van de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Meng samen met de sojasaus en olie door de zalm. Zet de zalm afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  3. Schaaf de komkommer en de bospeen met een kaasschaaf of dunschiller in lange repen. Besprenkel met de rest van de rijstazijn. Snijd de bosui in schuine ringetjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.
  4. Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel de komkommer linten, wortellinten, zalmblokjes, bosui en avocado over de kommen. Bestrooi de zalm met het sesamzaad.

variatietip:

Wil je variëren met de poké bowl? Vervang de zalm dan eens door tonijnfilet. Ook lekker als extra ingrediënten: sushigember en zeewiersalade (wakame).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Poké bowl met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Poké bowl met zalm

1
1
  • 250 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 80 ml rijstazijn

Roer de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst in 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.

3
3
  • 300 g zalmfilet

Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 1 cm (brunoise).

4
4
  • ½ rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

5
5
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie

Meng samen met de sojasaus en olie door de zalm. Zet de zalm afgedekt in de koelkast tot gebruik.

6
6
  • 1 komkommer
  • 200 g verse bospeen

Schaaf de komkommer en de bospeen met een kaasschaaf of dunschiller in lange repen.

7
7
  • 40 ml rijstazijn
  • 3 bosuien

Besprenkel met de rijstazijn. Snijd de bosui in schuine ringetjes.

8
8
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.

9
9

Verdeel de rijst over 4 kommen.

10
10
  • 2 tl zwart sesamzaad

Verdeel de komkommerlinten, wortellinten, zalmblokjes, bosui en avocado over de kommen. Bestrooi de zalm met het sesamzaad.

variatietip:

Wil je variëren met de poké bowl? Vervang de zalm dan eens door tonijnfilet. Ook lekker als extra ingrediënten: sushigember en zeewiersalade (wakame).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.