Ho­ning-ka­neel­kwark in een glaas­je

Begin de dag goed met dit feestelijke ontbijtje en het kan eigenlijk niet meer mis gaan.

(4) waardeer
ontbijt Begin de dag goed met dit feestelijke ontbijtje en het kan eigenlijk niet meer mis gaan. 4 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • glazen
  • deegroller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de koekjes in een plastic zak en rol met de deegroller tot kruimels. Schep de koekkruim in de glazen, maar maar houd wat achter voor de garnering.
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng het vanillemerg met de kwark, ¾ van de rozijnen, ⅘ van de honing en de kaneel. Verdeel het mengsel over de koekkruim.
  3. Garneer met de rest van de koekkruimels, honing en rozijnen en bestrooi met wat extra kaneel.

Tip:

Je kunt dit ontbijtgerecht ook serveren als nagerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 2 g
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 3 2017

Honing-kaneelkwark in een glaasje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­ning-ka­neel­kwark in een glaas­je

1
1
  • 7 stuks haverkoekjes oats

Doe de koekjes in een plastic zak en rol met de deegroller tot kruimels. Schep de koekkruim in de glazen, maar maar houd wat achter voor de garnering.

2
2
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.

3
3
  • 500 g volle kwark
  • 30 g rozijnen
  • 2 el wilde bloemenhoning
  • 1 tl kaneel

Meng het vanillemerg met de kwark, rozijnen, honing en de kaneel. Verdeel het mengsel over de koekkruim.

4
4
  • 10 g rozijnen
  • ½ el wilde bloemenhoning
  • ¼ tl kaneel

Garneer met de rest van de koekkruimels, honing en rozijnen en bestrooi met wat extra kaneel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.