Romige bietenrisotto met Italiaanse mortadella
Romige bietenrisotto met Italiaanse mortadella
bewaar
bewaar

Romige bietenrisotto met Italiaanse mortadella

Een feestje op je bord met de prachtige kleur van de bieten.

30 min. bereiden
17waarderingen

Aan de slag

1

Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en laat de tabletten oplossen. Pel ondertussen de sjalotten en snipper fijn.

2

Verhit de olie in de hapjespan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de risottorijst toe en bak de korrels in 5 min. glazig. Roer regelmatig. Voeg 2/3 van de bouillon toe en laat in 5 min. de rijst de bouillon al roerend opnemen.

3

Voeg de helft van de overige bouillon en de bietjes toe. Laat de rijst in 10-15 min. verder garen. Roer regelmatig. Voeg eventueel meer bouillon toe als de risotto te droog wordt.

4

Snijd ondertussen de mortadella in reepjes. Roer samen met de olijven, de crème fraîche en de helft van de kaas door de risotto. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.

algemeen*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.
algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Romige bietenrisotto met Italiaanse mortadella

Een feestje op je bord met de prachtige kleur van de bieten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig