Steak de boeuf met to­ma­ten­ta­pe­na­de en ho­me­ma­de fri­tes

Frites van gewone én zoete aardappel! Lekker met frisse rauwkostsalade.

(12) waardeer
hoofdgerecht Frites van gewone én zoete aardappel! Lekker met frisse rauwkostsalade. 4 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen beide soorten aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in frites. Verdeel de vastkokende aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 1 el olie en peper en eventueel zout. Rooster ze in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep ondertussen de zoete aardappelen om met 1 el olie, peper en zout. Voeg na 10 min. de zoete aardappelen toe aan de bakplaat.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de steak de boeuf in ca. 8-10 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Was ondertussen de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ x ½ cm (brunoise). Was de sla en snijd in dunne reepjes. Meng de sla met de komkommer en de rauwkost.
  4. Klop een dressing van de mayonaise, de mosterd en het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de salade.
  5. Doe de tomaatjes met 2 el olie uit het potje in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Serveer de steak de boeuf met de frites* en de salade. Verdeel de tomatentapenade over de steak de boeuf.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

* Frites gemaakt van zoete aardappel zijn minder krokant dan die van gewone aardappel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.375 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 10 2019 , Allerhande Box

Steak de boeuf met tomatentapenade en homemade frites

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steak de boeuf met to­ma­ten­ta­pe­na­de en ho­me­ma­de fri­tes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g zoete bakaardappelen
  • 500 g vastkokende aardappelen

Boen beide soorten aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in frites.

3
3
  • 1 el olijfolie

Verdeel de vastkokende aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de olie en peper en eventueel zout.

4
4

Rooster ze in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

5
5
  • 1 el olijfolie

Schep ondertussen de zoete aardappelen om met de olie, peper en zout. Voeg na 10 min. de zoete aardappelen toe aan de bakplaat.

6
6
  • 4 rundersteaks de boeuf
  • 1 el olijfolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de steak de boeuf in ca. 8-10 min. gaar. Keer halverwege.

7
7
  • 1 komkommer

Was ondertussen de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ x ½ cm (brunoise).

8
8
  • 1 krop romainesla
  • 150 g Hollandse rauwkost

Was de sla en snijd in dunne reepjes. Meng de sla met de komkommer en de rauwkost.

9
9
  • 2 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 2 el kraanwater

Klop een dressing van de mayonaise, de mosterd en het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de salade.

10
10
  • 180 g halfgedroogde zontomaatjes

Doe de tomaatjes met 2 el olie uit het potje in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

11
11

Serveer de steak de boeuf met de frites* en de salade. Verdeel de tomatentapenade over de steak de boeuf.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.