bewaar
Pannenkoeken van hüttenkäse
Pannenkoeken van hüttenkäse
bewaar

Pannenkoeken van hüttenkäse

Ontbijten met pannenkoeken en fruit: lekker en verantwoord.

16 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

koelverse hüttenkäse kaas

100 g

tarwebloem

2

middelgrote eieren

2 el

arachideolie

250 g

verse aardbeien

170 g

Griekse yoghurt

4 el

bloemenhoning

Ontbijten met pannenkoeken en fruit: lekker en verantwoord.

Aan de slag

1

Meng de hüttenkäse, bloem en eieren in een kom tot een samenhangend geheel. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan. Maak 2 pannenkoekjes per persoon. Schep per keer maximaal 4 hoopjes beslag in de pan en bak 3 min. met de deksel op de pan of afgedekt met aluminiumfolie op laag vuur. Keer om. Bak de pannenkoekjes zonder deksel op de pan nog 3 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Maak zo zoveel pannenkoekjes als je nodig hebt.

2

Maak ondertussen de aardbeien schoon en halveer ze. Verdeel de pannenkoekjes, aardbeien en yoghurt over de borden en besprenkel met de honing.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pannenkoeken van hüttenkäse

Ontbijten met pannenkoeken en fruit: lekker en verantwoord.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig