Kip met ge­pof­te zoe­te aard­ap­pel

De aardappel pof je in de oven en vul je met cottagecheese.

(51) waardeer
hoofdgerecht De aardappel pof je in de oven en vul je met cottagecheese. 4 personen
3 51

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ongeschilde aardappelen in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Leg met de ongepelde teen knoflook op een bakplaat en pof ca. 30 min. in het midden van de oven. Controleer na 25 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als die er gemakkelijk weer uitkomt, zijn de aardappelen gaar.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli in 6 min. beetgaar. Snijd de paksoi in stukken van 2 cm en doe in een vergiet. Giet hierover de broccoli af, zodat de paksoi door het kookvocht een beetje gaart. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Meng de sojasaus met de gember en sesamolie. Meng door de broccoli en paksoi.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Halveer de kipfilets in de lengte en bak ze 10-12 min. Keer regelmatig. Bestrijk ze na 8 min. met de sambal manis en bak nog een paar minuten op laag vuur.
  4. Neem de aardappelen en knoflook uit de oven. Druk de knoflook uit het velletje, prak fijn en meng door de cottagecheese. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de aardappelen voorzichtig uit de folie. Schep het kruim eruit en meng met de cottagecheese. Schep het mengsel terug in de aardappelen. Verdeel de kip, aardappelen en broccolisalade over de borden.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Bak de kip dan zonder deze met sambal te bestrijken en serveer de sambal er apart bij.

video

Aard­ap­pel pof­fen

Instructievideo - 01:01 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 09 - Slim septemberen , Allerhande Box Week 13 2018 , Allerhande Box

Kip met gepofte zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met ge­pof­te zoe­te aard­ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg zoete aardappel

Halveer de ongeschilde aardappelen in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht.

3
3
  • 1 teen knoflook

Leg met de ongepelde teen knoflook op een bakplaat en pof ca. 30 min. in het midden van de oven.

4
4

Controleer na 25 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als die er gemakkelijk weer uitkomt, zijn de aardappelen gaar.

5
5
  • 500 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli in 6 min. beetgaar.

6
6
  • 1 struik paksoi

Snijd de paksoi in stukken van 2 cm en doe in een vergiet. Giet hierover de broccoli af, zodat de paksoi door het kookvocht een beetje gaart.

7
7
  • 4 cm verse gember
  • 4 el sojasaus
  • 1 el sesamolie

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Meng de sojasaus met de gember en sesamolie. Meng door de broccoli en paksoi.

8
8
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 kipfilets

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Halveer de kipfilets in de lengte en bak ze 10-12 min. Keer regelmatig.

9
9
  • 1 tl sambal manis

Bestrijk ze na 8 min. met de sambal manis en bak nog een paar minuten op laag vuur.

10
10
  • 200 g cottagecheese

Neem de aardappelen en knoflook uit de oven. Druk de knoflook uit het velletje, prak fijn en meng door de cottagecheese.

11
11

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de aardappelen voorzichtig uit de folie.

12
12

Schep het kruim eruit en meng met de cottagecheese. Schep het mengsel terug in de aardappelen.

13
13

Verdeel de kip, aardappelen en broccolisalade over de borden.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Bak de kip dan zonder deze met sambal te bestrijken en serveer de sambal er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.