bewaar
Lentepastei
Lentepastei
bewaar

Lentepastei

Wat is-ie mooi, deze voorjaarspastei tjokvol groene groenten. De korst is van croissantdeeg dat in de oven goudbruin en knapperig wordt.

20 min. bereiden
35 min. oventijd
348waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

diepvries spinazie

200 g

kipfiletplakje

4

middelgrote eieren

150 g

verse roomkaas met kruiden

200 g

diepvries tuinerwten

200 g

diepvries gebroken sperzieboon

250 g

croissantdeeg

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Wat is-ie mooi, deze voorjaarspastei tjokvol groene groenten. De korst is van croissantdeeg dat in de oven goudbruin en knapperig wordt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Snijd ondertussen de kipfilet in dunne reepjes. Klop de eieren los en meng er de kipfilet, roomkaas, tuinerwten en sperziebonen door.

2

Doe de spinazie in een zeef, druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Voeg toe aan het roommengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet de ovenschaal in en schep het spinaziemengsel erin. Dek af met het croissantdeeg, stop de randen in. Maak met een mes 2 inkepingen in het deeg.

3

Bak de pastei in ca. 35 min. goudbruin in de oven. Dek af met aluminiumfolie als het deeg te donker wordt. Lekker!

Lentepastei

Instructievideo - 03:01 min.