bewaar
Rauwe koolrabisalade met walnoten
Rauwe koolrabisalade met walnoten
bewaar

Rauwe koolrabisalade met walnoten

Met deze rijkgevulde, aardse salade zet je weer eens wat anders op tafel.

30 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

walnotenolie

2 tl

dijonmosterd

2 el

appelciderazijn

15 g

verse selderij

100 g

ongebrande walnoten

1

koolrabi

300 g

winterpeen

1

Elstar appel

Met deze rijkgevulde, aardse salade zet je weer eens wat anders op tafel.

Aan de slag

1

Klop de olie, mosterd, azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de selderij grof.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

3

Schil ondertussen de koolrabi en de winterpeen. Snijd de groenten en de appel in dunne reepjes (julienne). Doe in een ruime kom.

4

Meng de dressing, selderij en walnoten erdoor en serveer.

combinatietipLekker bij gegrilde kip of gebakken saucijs.

Julienne snijden

Instructievideo - 00:42 min.