bewaar
Tomatenchutney
Tomatenchutney
bewaar

Tomatenchutney

De lekkerste chutney maak je zelf.

40 min. bereiden
licht pittig
10waarderingen

Ingrediënten

5 porties

500 g

trostomaat

300 g

rode ui

3 cm

verse gember

Dit heb je nodig

  • weckpot (à 500 ml)

De lekkerste chutney maak je zelf.

Aan de slag

Snijd de tomaten in partjes. Snipper de ui. Schil en rasp de gember. Breng de tomaten, ui en gember met de overige ingrediënten aan de kook in een pan met dikke bodem. Laat op middelhoog vuur 20 min. koken. Roer regelmatig. Draai het vuur laag en laat nog 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Vul de weckpot tot de rand met de tomatenchutney. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.

bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.