Tomatenchutney
De lekkerste chutney maak je zelf.
125 kcal
40 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal porties
500 g
300 g
3 cm
Dit heb je nodig
weckpot (à 500 ml)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Snijd de tomaten in partjes. Snipper de ui. Schil en rasp de gember. Breng de tomaten, ui en gember met de overige ingrediënten aan de kook in een pan met dikke bodem. Laat op middelhoog vuur 20 min. koken. Roer regelmatig. Draai het vuur laag en laat nog 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Vul de weckpot tot de rand met de tomatenchutney. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.
- bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
Tomatenchutney
De lekkerste chutney maak je zelf.

bijgerecht
5 porties
125 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten in partjes. Snipper de ui. Schil en rasp de gember. Breng de tomaten, ui en gember met de overige ingrediënten aan de kook in een pan met dikke bodem. Laat op middelhoog vuur 20 min. koken. Roer regelmatig. Draai het vuur laag en laat nog 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Vul de weckpot tot de rand met de tomatenchutney. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.
bereidingstip:Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 5 porties)
500 g trostomaten
300 g rode uien
3 cm verse gember
Dit heb je nodig
weckpot (à 500 ml)




