Break­fast-hot­dog

Da’s pas een goed en stevig begin van de dag!

(9) waardeer
amerikaans ontbijt Da’s pas een goed en stevig begin van de dag! 4 personen
3 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de worstjes in ca. 6 min. gaar. Keer regelmatig.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de aurgurken in de lengte in dunne plakjes.
  3. Neem de worstjes uit de pan en houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de olie in twee koekenpannen en bak 4 spiegeleieren. Snijd de broodjes over de lengte bijna helemaal door.
  5. Leg de broodjes met de snijkanten naar boven op een bord en bestrijk met de ketchup en mayonaise. Verdeel de sla, tomaat, augurk, gerapste kaas en worst over de broodjes. Dek af met een spiegelei.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

serveertip:

Lekker met (sriracha) chilisaus.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.285 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Breakfast-hotdog

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Break­fast-hot­dog

1
1
  • 4 runderchipolata

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de worstjes in ca. 6 min. gaar. Keer regelmatig.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

2
2
  • 3 trostomaten

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 x 1 cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 8 zoetzure augurken

Snijd de aurgurken in de lengte in dunne plakjes.

4
4

Neem de worstjes uit de pan en houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie.

5
5
  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 middelgrote eieren
  • 4 witte melkpuntjes

Verhit de olie in twee koekenpannen en bak 4 spiegeleieren. Snijd de broodjes over de lengte bijna helemaal door.

6
6
  • 4 el ketchup
  • 2 el mayonaise

Leg de broodjes met de snijkanten naar boven op een bord en bestrijk met de ketchup en mayonaise.

7
7
  • 35 g veldsla
  • 100 g geraspte belegen kaas 50+

Verdeel de sla, tomaat, augurk, gerapste kaas en worst over de broodjes. Dek af met een spiegelei.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

serveertip:

Lekker met (sriracha) chilisaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.