bewaar
Pollo con mole poblano (kip met pittige chocoladesaus)
Pollo con mole poblano (kip met pittige chocoladesaus)
bewaar

Pollo con mole poblano (kip met pittige chocoladesaus)

Mole is niet zomaar een chocoladesaus. Hij zit vol specerijen en is een beetje pittig. In Mexico wordt de saus vooral bij kip gegeten.

25 min. bereiden
licht pittig
69waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 tenen

knoflook

4 el

arachideolie

2 tl

paprikapoeder

1 tl

gemalen komijn

½ tl

gemalen kruidnagel

½ tl

kaneel

½ tl

cayennepeper

1

kippenbouillontablet

100 ml

ketchup

400 ml

kraanwater

75 g

pure chocolade 72%

300 g

kipfilet

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Mole is niet zomaar een chocoladesaus. Hij zit vol specerijen en is een beetje pittig. In Mexico wordt de saus vooral bij kip gegeten.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, paprikapoeder, komijn, kruidnagel, kaneel en cayennepeper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het bouillontablet, de ketchup en het water toe en laat op middelhoog vuur inkoken tot de helft. Dit duurt ongeveer 8 min.

3

Neem de pan van het vuur en doe de saus in een hittebestendige hoge kom. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met zout.

4

Snijd de kipfilet in lange repen en bestrooi eventueel met zout. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de kip in 7 min. goudbruin en gaar. Leg op een schaal en serveer de saus apart erbij.

tip

combinatietipLekker met rijst en een paprikasalade. Kijk elders op ah.nl/allerhande voor het recept.

Pollo con mole poblano (kip met pittige chocoladesaus)

Instructievideo - 02:28 min.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.