bewaar
Gebakken gnocchi met tomatensaus en kalkoen
Gebakken gnocchi met tomatensaus en kalkoen
bewaar

Gebakken gnocchi met tomatensaus en kalkoen

Met dit gerecht waan je je in no time in het warme zuiden.

40 min. bereiden
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

winterpeen

3 stengels

bleekselderij

2 tenen

knoflook

5 el

traditionele olijfolie

800 g

tomatenpartjes

1 el

balsamicoglazuur

500 g

gnocchi

250 g

kalkoenschnitzel

15 g

verse basilicum

Met dit gerecht waan je je in no time in het warme zuiden.

Aan de slag

1

Snijd de winterpeen in plakjes van 1 cm en deze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes van ½ cm en snijd de knoflook fijn.

2

Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de peen, bleekselderij en knoflook 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de bliktomaten en het balsamicoglazuur toe. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de gnocchi toe en bak in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en knapperig.

4

Snijd ondertussen de kalkoen in kleine stukjes. Voeg het vlees toe aan de tomatensaus en warm 3 min. mee.

5

Voeg de gnocchi toe aan de tomatensaus en schep om. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en strooi over de gnocchi.

tip

combinatietipLekker met geraspte Parmezaanse kaas. Het recept is dan niet meer lactosevrij.

Gebakken gnocchi met tomatensaus en kalkoen

Instructievideo - 01:41 min.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.