bewaar
Selderijsalade met citroen-yoghurtdressing
Selderijsalade met citroen-yoghurtdressing
bewaar

Selderijsalade met citroen-yoghurtdressing

De drie soorten selderij maken deze salade extra bijzonder.

20 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

knolselderij

6 stengels

bleekselderij

1

citroen

4 el

Griekse yoghurt

2 el

mayonaise

40 g

verse selderij

50 g

gedroogde cranberry's

De drie soorten selderij maken deze salade extra bijzonder.

Aan de slag

1

Schil de knolselderij en rasp in de keukenmachine tot lucifers. Doe in een kom. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en voeg toe.

2

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de yoghurt met het rasp, 2 el citroensap en de mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de selderij fijn. Meng de dressing en de selderij door de knol- en bleekselderij. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de salade op een schaal en bestrooi met de cranberry’s.

tip

serveertipLekker met een varkensfiletlapje en krieltjes.

Knolselderij snijden

Instructievideo - 00:44 min.