bewaar
Polentataart met gekonfijte sinaasappel & sinaasappelsiroop
Polentataart met gekonfijte sinaasappel & sinaasappelsiroop
bewaar

Polentataart met gekonfijte sinaasappel & sinaasappelsiroop

Zonnig glutenvrij Italiaans gebak bereid met maisgries.

45 min. bereiden
30 min. oventijd
1 uur wachten
34waarderingen

Ingrediënten

12 porties

3

perssinaasappels

350 g

fijne kristalsuiker

150 ml

kraanwater

200 g

ongebrande pecannoten

200 g

polenta maisgries

3 tl

bakpoeder

125 g

crème fraîche

1 mespunt

zout

5

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (∅ 24 cm)

  • keukenmachine

  • sateprikker

Zonnig glutenvrij Italiaans gebak bereid met maisgries.

Aan de slag

1

Snijd 1 sinaasappel in zo dun mogelijke plakken. Rasp de oranje schil van de rest van sinaasappels en pers de vruchten uit. Laat in een steelpan 150 g suiker met het water oplossen. Voeg de sinaasappelplakken toe en dek af met een stukje bakpapier. Laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 170 °C.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in. Maal de pecannoten fijn in de keukenmachine en doe in een grote mengkom. Zeef de polenta en het bakpoeder boven de kom met pecannoten en schep om.

3

Doe het rasp met de rest van de suiker, de crème fraîche en het zout in de keukenmachine en laat 4 min. draaien. Laat de machine aan staan en voeg 1 voor 1 de eieren toe tot het goed vermengd is. Meng het dunne beslag voorzichtig door het polentamengsel. Schenk het beslag in de springvorm en bak ca. 30 min. in het midden van oven. Controleer na 25 min. op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Laat de cake 10 min. in de vorm op een rooster afkoelen.

4

Maak ondertussen de sinaasappelsiroop. Haal de sinaasappelplakken uit de steelpan. Voeg 100 ml sinaasappelsap toe aan de pan en breng aan de kook. Kook in ca. 5 min. op matig vuur koken tot dunne siroop. Roer af en toe. Prik gaatjes in de cake met een satéprikker zodat de siroop goed opgenomen kan worden. Schenk de warme siroop erover en leg de sinaasappelplakken erop. Laat in de vorm in 1 uur helemaal afkoelen.

combinatietipLekker met lobbig geklopte slagroom

Polentataart met gekonfijte sinaasappel & sinaasappelsiroop

Instructievideo - 04:31 min.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.