bewaar
Marshmallowkoekjes met chocolade en hagelpret
Marshmallowkoekjes met chocolade en hagelpret
bewaar

Marshmallowkoekjes met chocolade en hagelpret

Een marshmallow tussen twee biscuitjes gedoopt in pure chocolade... Hmm!

25 min. bereiden
1 uur wachten
27waarderingen

Ingrediënten

10 porties

20

mariabiscuits

10

marshmallows

250 g

pure chocolade

6 el

gemalen kokos

65 g

hagelpret cupcakeversiering

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een marshmallow tussen twee biscuitjes gedoopt in pure chocolade... Hmm!

Aan de slag

1

Leg de koekjes op een bord dat in de magnetron kan en dat heel heet kan worden. Leg op elk koekje 1 marshmallow. Zet het bord in de magnetron. Zet ‘m 10 sec. op de allerhoogste stand. Blijf erbij staan en haal ze eruit als de marshmallows 2 keer zo groot zijn geworden. Leg de koekjes voorzichtig op de gesmolten marshmallows. Kijk uit voor je vingers! Laat een half uur afkoelen.

2

Hak met een mes de chocolade in kleine stukjes. Doe de chocolade in een glazen kom. Hang de kom in een pan met een laagje heel heet water. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Zet de pan met de kom op het vuur en laat de chocolade smelten. Roer af en toe met een pollepel zodat de chocolade mooi glad wordt. Leg een groot stuk bakpapier klaar. Doop de marshmallowkoekjes voorzichtig helemaal in de chocolade en leg ze op het bakpapier. Bestrooi 5 koekjes met de kokos en de andere 5 met de hagelpret. Laat ze in 30 min. hard worden. Klaar!