bewaar
Supersnelle spaghetti met runderballetjes
Supersnelle spaghetti met runderballetjes
bewaar

Supersnelle spaghetti met runderballetjes

Pasta met een Europees tintje: Hollandse gehaktballetjes, Italiaanse ricotta en Provençaalse groente.

15 min. bereiden
117waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

360 g

Hollandse runderballetjes

400 g

Provençaalse wokgroente

390 g

pastasaus sugo basilicum

500 g

verse spaghetti all'uovo

15 g

verse basilicum

250 g

ricotta

Pasta met een Europees tintje: Hollandse gehaktballetjes, Italiaanse ricotta en Provençaalse groente.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de balletjes in 8 min. bruin en gaar. Schep de groente door het vlees en bak 2 min. mee. Voeg de pastasaus toe en verwarm de saus 2 min. op laag vuur.

2

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de blaadjes van het basilicum grof en meng door de ricotta.

3

Giet de spaghetti af. Schep er de gehaktballetjes met de saus en een flinke lepel basilicumricotta op. Bestrooi met peper. Serveer de rest van de ricotta erbij.