Hollandse boerenkool met shoarma
Zo heb je boerenkool nog nooit gegeten!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g verse boerenkool (AH puur&eerlijk biologisch)
- 750 g kruimige aardappelen
- 1 oranje paprika
- 200 g kipfiletreepjes shoarma (schaal 400 g)
- 2 el zonnebloemolie
- 4 el knoflooksaus (fles 250 ml)
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook ze samen met de boerenkool in water met zout in 15 min. gaar. Snijd de paprika in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarma in 3 min. bruin. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min.
- Giet de aardappelen met de boerenkool af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen, boerenkool en een scheut kookvocht met een pureestamper tot een grove en smeuïge stamppot. Voeg de shoarma en de knoflooksaus toe en roer erdoor. Breng op smaak met peper.
- Schep de boerenkoolstamppot op de borden. Maak een kuiltje en schenk de rest van de knoflooksaus erin.
bewaartip:
Vries de rest van de shoarma op de dag van aankoop in. Je kunt het vlees 3 maanden in de diepvries bewaren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 710 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 67 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 635 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Hollandse boerenkool met shoarma
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hollandse boerenkool met shoarma
- 150 g verse boerenkool
- 750 g kruimige aardappelen
Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook ze samen met de boerenkool in water met zout in 15 min. gaar.
- 1 oranje paprika
Snijd de paprika in blokjes.
- 200 g kipfiletreepjes shoarma
- 2 el zonnebloemolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarma in 3 min. bruin. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min.
Giet de aardappelen met de boerenkool af, maar vang een kopje kookvocht op.
Stamp de aardappelen, boerenkool en een scheut kookvocht met een pureestamper tot een grove en smeuïge stamppot.
- 2 el knoflooksaus
Voeg de shoarma en de knoflooksaus toe en roer erdoor. Breng op smaak met peper.
- 2 el knoflooksaus
Schep de boerenkoolstamppot op de borden. Maak een kuiltje en schenk de rest van de knoflooksaus erin.
bewaartip:
Vries de rest van de shoarma op de dag van aankoop in. Je kunt het vlees 3 maanden in de diepvries bewaren.