Mantelschelpen met citroenboter
Verfijnd voorgerecht voor een luxe etentje. Met frisse dille en zachte peultjes.
200 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
½
50 g
10 g
100 g
7.5 g
½ bakje
12
2 el
50 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 12 - Kerst lukt!
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Roer de rasp door de boter. Snijd de helft van de peterselie heel fijn en meng door de citroenboter. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Kook de peultjes 2 min. Giet af en spoel koud onder de kraan. Snijd in de lengte in reepjes en verdeel over de kommetjes of de borden. Pluk de dille en verdeel de dille, tuinkers en de rest van de blaadjes peterselie erover. Pers de citroenhelft uit. Besprenkel de peultjes met het sap.
Zorg dat de mantelschelpen ontdooid zijn. Verhit olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de mantelschelpen met peper en zout en bak ze op middelhoog vuur 3 min. Keer halverwege.
Leg in elk kommetje 1 mantelschelp of verdeel de schelpen over borden. Verdeel de garnalen erover. Schep op elke mantelschelp 1 tl kruiden-citroenboter.
- variatietipIn plaats van gezouten boter kun je ook roomboter met zeezout (AH Excellent) gebruiken.
- bereidingstipJe kunt de citroenboter 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Mantelschelpen met citroenboter
Verfijnd voorgerecht voor een luxe etentje. Met frisse dille en zachte peultjes.

voorgerecht
4 personen
200 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Roer de rasp door de boter. Snijd de helft van de peterselie heel fijn en meng door de citroenboter. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Kook de peultjes 2 min. Giet af en spoel koud onder de kraan. Snijd in de lengte in reepjes en verdeel over de kommetjes of de borden. Pluk de dille en verdeel de dille, tuinkers en de rest van de blaadjes peterselie erover. Pers de citroenhelft uit. Besprenkel de peultjes met het sap.
Zorg dat de mantelschelpen ontdooid zijn. Verhit olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de mantelschelpen met peper en zout en bak ze op middelhoog vuur 3 min. Keer halverwege.
Leg in elk kommetje 1 mantelschelp of verdeel de schelpen over borden. Verdeel de garnalen erover. Schep op elke mantelschelp 1 tl kruiden-citroenboter.
variatietip:In plaats van gezouten boter kun je ook roomboter met zeezout (AH Excellent) gebruiken.
bereidingstip:Je kunt de citroenboter 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ citroen
50 g gezouten roomboter
10 g verse platte peterselie
100 g verse peultjes
7½ g verse dille
½ bakje tuinkers
12 diepvries Amerikaanse mantelschelpen
2 el traditionele olijfolie
50 g verse Hollandse garnalen




