Man­tel­schel­pen met ci­troen­bo­ter

Verfijnd voorgerecht voor een luxe etentje. Met frisse dille en zachte peultjes.

(115) waardeer
voorgerecht Verfijnd voorgerecht voor een luxe etentje. Met frisse dille en zachte peultjes. 4 personen
3 115

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Roer de rasp door de boter. Snijd de helft van de peterselie heel fijn en meng door de citroenboter. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  2. Kook de peultjes 2 min. Giet af en spoel koud onder de kraan. Snijd in de lengte in reepjes en verdeel over de kommetjes of de borden. Pluk de dille en verdeel de dille, tuinkers en de rest van de blaadjes peterselie erover. Pers de citroenhelft uit. Besprenkel de peultjes met het sap.
  3. Zorg dat de mantelschelpen ontdooid zijn. Verhit olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de mantelschelpen met peper en zout en bak ze op middelhoog vuur 3 min. Keer halverwege.
  4. Leg in elk kommetje 1 mantelschelp of verdeel de schelpen over borden. Verdeel de garnalen erover. Schep op elke mantelschelp 1 tl kruiden-citroenboter.

bereidingstip:

Je kunt de citroenboter 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

In plaats van gezouten boter kun je ook roomboter met zeezout (AH Excellent) gebruiken.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 307 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Mantelschelpen met citroenboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Man­tel­schel­pen met ci­troen­bo­ter

1
1
  • ½ citroen
  • 50 g gezouten roomboter

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Roer het rasp door de boter.

2
2
  • 5 g verse platte peterselie

Snijd de peterselie heel fijn en meng door de citroenboter. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

3
3
  • 100 g verse peultjes

Kook de peultjes 2 min. Giet af en spoel koud onder de kraan. Snijd in de lengte in reepjes en verdeel over de kommetjes of de borden.

4
4
  • 7½ g verse dille
  • ½ bakje tuinkers
  • 5 g verse platte peterselie

Pluk de dille en verdeel de dille, tuinkers en de blaadjes van de peterselie erover. Pers de citroenhelft uit. Besprenkel de peultjes met het sap.

5
5
  • 12 diepvries Amerikaanse mantelschelpen

Zorg dat de mantelschelpen ontdooid zijn.

6
6
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de mantelschelpen met peper en zout en bak ze op middelhoog vuur 3 min. Keer halverwege.

7
7
  • 50 g Hollandse garnalen

Leg in elk kommetje 1 mantelschelp of verdeel de schelpen over de borden. Verdeel de garnalen erover.

8
8

Schep op elke mantelschelp 1 tl kruiden-citroenboter.

bereidingstip:

Je kunt de citroenboter 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

In plaats van gezouten boter kun je ook roomboter met zeezout (AH Excellent) gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.