bewaar
Kerstsalade met chiligarnalen
Kerstsalade met chiligarnalen
bewaar

Kerstsalade met chiligarnalen

Pittig en kruidig voorgerecht dat er heel feestelijk uitziet.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

6

semi-zongedroogde tomaten

2 el

verse dille

2 sneetjes

wit casinobrood

12

diepvries reuzengarnalen

2 el

traditionele olijfolie

1 tl

Louisiana Gold pepper sauce

25 g

rucola

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • keukenmachine

Pittig en kruidig voorgerecht dat er heel feestelijk uitziet.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de knoflook, de semi-gedroogde tomaten en de verse dille fijn. Haal de korstjes van het brood. Pel de garnalen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen in 2 min. bruin aan. Schep de helft van de knoflook erdoor en leg de garnalen op een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Maal het brood met de pepersaus en dille fijn in de keukenmachine. Voeg de rest van de knoflook en eventueel zout toe. Verdeel het broodkruim over de garnalen. Bak de garnalen in de oven in ca. 15 min. goudbruin en krokant.

3

Verdeel de rucola met de tomaten en een beetje olie uit het potje over de borden. Leg de garnalen erop.

tip

variatietipJe kunt de salade ook maken met 200 g zalm- of kabeljauwfilet.

combinatietipLekker met ciabatta (brood) en verse knoflooksaus (bakje 197 g).