bewaar
Glögg (Scandinavsche glühwein)
Glögg (Scandinavsche glühwein)
bewaar

Glögg (Scandinavsche glühwein)

De Scandinavische variant op glühwein bevat onder andere wodka en rozijnen. Proost!

35 min. bereiden
1 uur wachten
36waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

medium handsinaasappel

50 g

donkere basterdsuiker

1

kaneelstokje

4

kruidnagels

2

steranijsjes

2 tl

gemalen kardemom

400 ml

AH Huiswijn rood

400 ml

tawny port

200 ml

wodka

100 g

rozijnen

30 g

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • hittebestendige glazen

De Scandinavische variant op glühwein bevat onder andere wodka en rozijnen. Proost!

Aan de slag

1

Schil de oranje schil van de schoongeboende sinaasappel. Doe de sinaasappelschil met de kardemom, steranijsjes, kruidnagels, het kaneelstokje en de suiker in een ruime pan. Schenk de wijn, port en wodka erbij en verwarm op laag vuur 20 min., maar laat niet koken. Roer af en toe.

2

Draai het vuur uit. Doe de deksel op de pan en laat 1 tot 4 uur trekken. Verwijder met een schuimspaan de sinaasappelschil, steranijsjes, kruidnagels en het kaneelstokje uit de pan. Voeg de rozijnen toe en verwarm 10 in. op laag vuur, laat niet koken. Verdeel het amandelschaafsel over de glazen en schep er met een soeplepel glögg bij. Serveer direct.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.