Knutselen voor Moederdag

Leuke knutselwerkjes voor kinderen

Met liefde gemaakt: het mooiste cadeau!

Zondag 9 mei is hét moment om alle moeders weer even goed in het zonnetje te zetten. Niets maakt een moeder zo blij als een persoonlijk cadeautje op deze dag. Tijd dus om de knutselspullen erbij te pakken en een mooi moederdagcadeau voor haar te maken! Met enkel huis-, tuin- en keukenknutselspullen kom je al een heel eind. Lees hier onze tips voor een geslaagde moederdagknutselmiddag met de kids.

Maak een macaronifotolijstje voor moederdag

Een prachtig rond fotolijstje voor mama

Voor dit originele moederdagcadeau heb je per kindje enkel een papieren bord, lijm en pasta (of gekleurde rietjes!) nodig. Begin met het knippen van een cirkel in het midden van het bordje. Afhankelijk van de leeftijd kunnen kinderen zelf een cirkel in het midden knippen, of jij kunt dit van tevoren al voor ze doen. Daarna is het simpel: lijm op het bord en versieren maar! Het eindresultaat is een uniek fotolijstje speciaal voor mama.

Benodigdheden voor dit knutselwerkje

Maak een unieke chocoladereep

Voor dit heerlijke moederdagcadeau heb je per kind een chocoladereep, A4'tje en tekenspullen nodig. Laat de kinderen elk een eigen papier versieren met behulp van de stiften en potloden. Daarna wikkel je het kunstwerkje om de chocoladereep, maak je deze vast met een plakbandje en....tada: een overheerlijk cadeautje waar mama van zal smullen!Shop chocoladerepen

Benodigdheden voor dit knutselwerkje

Meer knutselinspiratie

Knutselen met ijsstokjes

Gebruik ijsstokjes om kleurrijke creaties van te maken zoals plantenpotten en regenboog wolkjes!

Zelf aan de slag met ijsstokjes

Knutselen met WC rollen

Tover WC rollen om tot wilde dieren of gebruik ze om je eigen tuinkers mee te kweken!

Zelf aan de slag met wc rollen

Knutselen met eierdozen

Van een zeemeermin tot een mooie bos bloemen, of misschien wel een krokodil, je kan het allemaal knutselen met eierdozen.

Zelf aan de slag met eierdozen