Doneren aan het Rode Kruis.

Vanwege ons partnerschap met het Rode Kruis is het nu mogelijk bij je online bestelling een donatie te doen. Zo kunnen nog meer mensen in Nederland worden geholpen met voedselhulp, in de vorm van boodschappenkaarten.

Meer informatie over het Rode Kruis

Uitbreiding rustig boodschappenuur voor ouderen & kwetsbaren.

Vanaf maandag 5 oktober 2020 breiden we tijdelijk ons rustige boodschappenuur voor ouderen en kwetsbaren uit. In al onze winkels is het voor ouderen & kwetsbaren van maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot 9.00 uur mogelijk om rustig boodschappen te doen. Bekijk altijd de actuele openingstijden van alle vestigingen van Albert Heijn. Mocht je liever niet naar de winkel gaan, kan je online bestellen zoals je dat van ons gewend bent.

Boodschappen doen voor een ander.

Fijn dat je voor iemand boodschappen wilt doen! Het is belangrijk om veilig te helpen en rekening te houden met de hygiëne richtlijnen van het RIVM. Belangrijk onderdeel is het vermijden van contact. Stem daarom telefonisch, per app of e-mail af welke boodschappen nodig zijn. En, blijf bij het afgeven van de boodschappen op minimaal 1,5 meter afstand. Wij adviseren om boodschappen met een digitaal betaalverzoek te verrekenen. Betalen met de digitale AH boodschappenkaart kan ook uitkomst bieden. De persoon waar je boodschappen voor doet, kan online een kaart bestellen en betalen. De kaart wordt verzonden via e-mail en kan digitaal met jou gedeeld worden.

Bestel hier de AH boodschappenkaart

Boodschappenhulp Nederlandse Rode Kruis.

Het Nederlandse Rode Kruis kan in geval van nood helpen met het doen van boodschappen. Wil jij hier gebruik van maken? Neem dan contact op met de Rode Kruis Hulplijn via 070 – 44 55 888 of kijk op www.rodekruis.nl voor meer informatie.

Aanmelden als vrijwilliger bij het Rode Kruis.

Het Rode Kruis mobiliseert haar 70.000 vrijwilligers (Ready2Help.) In heel Nederland komen zij in actie om de meeste kwetsbare mensen te informeren en helpen hoe zij zich kunnen beschermen tegen het coronavirus.

Ze verspreiden informatie bij jou in de buurt, bieden aan boodschappen te doen en controleren of je oude buurman nog genoeg medicijnen in huis heeft. Mensen met een beperkt sociaal netwerk hebben nu extra hulp nodig. Wil jij ook helpen?

Meer informatie

Voedselbanken Nederland en Albert Heijn. Doneer jij ook?

Albert Heijn is al jaren vaste partner van Voedselbanken Nederland en doneert jaarlijks ruim 4.3 miljoen producten. Wil jij ook bijdragen door te doneren? Dat kan nu makkelijk en snel door bij je online bestelling een donatie te doen. Je kan kiezen uit drie bedragen: 1 euro, 2.50 euro of 5 euro. Wist je dat je voor 5 euro al een gezin aan een voedselpakket helpt? Daar zitten ongeveer 25 producten in die gedoneerd zijn aan de voedselbanken. Met 5 euro is Voedselbanken Nederland in staat om de operatie en logistiek voor zo’n pakket te verzorgen. Natuurlijk zijn donaties van elk bedrag welkom, want alle beetjes helpen!​

Meer informatie over de Voedselbanken en wat jij kunt doen?

Lees meer

LINDA. Foundation

De LINDA. Foundation geeft gezinnen met kinderen die het moelijk hebben een steuntje in de rug en kweekt meer begrip voor de (vaak verborgen) armoede in Nederland. Albert Heijn is partner van de LINDA. Foundation en levert ook nu een bijdrage. Meer informatie over de LINDA. Foundation en wat jij kunt doen?

Lees meer