Boodschappenuurtje voor ouderen

Op maandag t/m vrijdag kunnen ouderen tussen 7:00 en 8:00 uur ’s ochtends terecht in alle winkels* voordat deze opengaan voor andere klanten. We adviseren ouderen in principe om voorlopig thuis te blijven, online te bestellen of om anderen te vragen te helpen met boodschappen. Als dat niet lukt, dan kunnen ouderen met dit speciale boodschappenuurtje toch boodschappen blijven doen. aldus de supermarktketen.

* Er kunnen lokaal andere tijden gelden. Op ah.nl/winkels vinden klanten altijd de actuele openingstijden van alle vestigingen van Albert Heijn.

Zorgpersoneel

Voor zorgpersoneel is het doen van de dagelijkse boodschappen in deze hectiek soms lastig. Bij Albert Heijn-winkels krijgt zorgpersoneel daarom voorrang als er een wachtrij buiten de winkel is. Als extra service zijn 5 bezorgpunten geopend waar medewerkers van het ziekenhuis hun boodschappen op het werk kunnen laten bezorgen. Boodschappen kunnen worden besteld op ah.nl en zijn twee keer per week af te halen.


Het gaat om de volgende ziekenhuizen:

  • St Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein
  • Maasstad Ziekenhuis, Rotterdam
  • Albert Schweizer Ziekenhuis, Dordrecht
  • Amsterdam UMC Locatie AMC
  • Amsterdam UMC, Locatie VUmc

Boodschappenhulp voor zorgverleners en ouderen

Bezorg de Zorg is een landelijk initiatief gesteund door Albert Heijn. Via bezorgdezorg.nl kun je als zorgverlener of oudere (of mantelzorger van de oudere) boodschappen laten doen ten tijde van de coronacrisis. Duizenden vrijwilligers staan klaar en komen de boodschappen graag brengen!


Lees meer

Boodschappen doen voor een ander

Fijn dat je voor iemand boodschappen wilt doen! Het is belangrijk om veilig te helpen en rekening te houden met de hygiëne richtlijnen van het RIVM. Belangrijk onderdeel is het vermijden van contact. Stem daarom telefonisch, per app of e-mail af welke boodschappen nodig zijn. En, blijf bij het afgeven van de boodschappen op minimaal 1,5 meter afstand. Wij adviseren om boodschappen met een digitaal betaalverzoek te verrekenen. Betalen met de digitale AH boodschappenkaart kan ook uitkomst bieden. De persoon waar je boodschappen voor doet, kan online een kaart bestellen en betalen. De kaart wordt verzonden via e-mail en kan digitaal met jou gedeeld worden.

Bestel hier de AH boodschappenkaart

Boodschappenhulp Rode Kruis

Het Rode Kruis kan in geval van nood helpen met het doen van boodschappen. Wil jij hier gebruik van maken? Neem dan contact op met de Rode Kruis Hulplijn via 070 – 44 55 888 of kijk op www.rodekruis.nl voor meer informatie.

Aanmelden als vrijwilliger bij het Rode Kruis

Het Rode Kruis mobiliseert haar 70.000 vrijwilligers (Ready2Help.) In heel Nederland komen zij in actie om de meeste kwetsbare mensen te informeren en helpen hoe zij zich kunnen beschermen tegen het coronavirus.

Ze verspreiden informatie bij jou in de buurt, bieden aan boodschappen te doen en controleren of je oude buurman nog genoeg medicijnen in huis heeft. Mensen met een beperkt sociaal netwerk hebben nu extra hulp nodig. Wil jij ook helpen?

Meer informatie

Voedselbanken Nederland en Albert Heijn. Doneer jij ook?

Albert Heijn is al jaren vaste partner van Voedselbanken Nederland en doneert jaarlijks ruim 4,3 miljoen producten. Wil jij ook bijdragen door te doneren? Dat kan nu makkelijk en snel door bij je online bestelling een donatie te doen. Je kunt kiezen uit drie bedragen: €1,00, € 2,50 of € 5,00. Wist je dat je voor 5 euro al een gezin aan een voedselpakket helpt? Daar zitten ongeveer 25 producten in die gedoneerd zijn aan de voedselbanken. Met 5 euro is Voedselbanken Nederland in staat om de operatie en logistiek voor zo’n pakket te verzorgen. Natuurlijk zijn donaties van elk bedrag welkom, want alle beetjes helpen!​

LINDA. Foundation

De LINDA. Foundation geeft gezinnen met kinderen die het moelijk hebben een steuntje in de rug en kweekt meer begrip voor de (vaak verborgen) armoede in Nederland. Albert Heijn is partner van de LINDA. Foundation en levert ook nu een bijdrage. Meer informatie over de LINDA. Foundation en wat jij kunt doen?

Lees meer
Loading interface...