Avatar

Eigen recept van... Carla van S

Wan tan soep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Slank, Voorbereidingstijd 24 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Oosters

Laatst aangepast: 30 okt. 2006, 16:51 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1.5 l water
  • 500 gr soepkip en varkensribbetjes
  • 2 -ons gedroogde vis/garnalen , peperbollen en (toko)
  • 4 portie wantannoedels
  • 500 g ch. groenten (paksoi, soja, kool, pijpui
  • 24 plakjes wan tan deeg
  • 250 g gehakt van varkensvlees
  • 100 g gehakte garnalen
  • 1 ei
  • 1/2 koffielepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 koffielepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie

Materialen

  • pannen

Bereiden

De ingredienten voor de basisbouillon opzetten en twee dagen laten sudderen. De bouillon zeven. De wan-tan maken. De ingredienten voor de vulling mengen. Op ieder plakje deeg een lepeltje vulling leggen. Het deeg dichtvouwen en de randen samendrukken. De deegpakjes 5 minuten koken in water met zout en, indien gewenst, suiker en grofgesneden groenten.

Bereidingswijze: De wan-tan-noedels 3 minuten koken in gezouten water. Het kookwater afgieten en de noedels verdelen over vier kommen. De kokendhete bouillon over de noedels gieten, de wan-tan en wat Chinese groenten toevoegen en onmiddellijk opdienen. De soep kan worden verrijkt met stukjes eend, prei of gember

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.