Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Smoor djawa in de magnetron

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Voorbereidingstijd 5 minuten, Wachttijd 30 minuten, Bereidingstijd 45 minuten, Oosters

Laatst aangepast: 01 mrt. 2006, 12:53 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 g sukadelappen
  • 2 eetl citroensap
  • 3 eetl ketjap manis
  • zout en peper
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetl olie
  • 1 theel sambal oelek
  • 1/2 theel nootmuskaat
  • 1 theel kaneel
  • 1/4 theel kruidnagelpoeder
  • 1 theel bouillonpoeder
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 eetl azijn

Bereiden

Gestoofd rundvlees uit Java.

Sukadelappen in blokjes snijden.

In een kom citroensap, ketjap, snufje zout en peper tot een marinade roeren.

Vlees erdoor scheppen en minstens een half uur laten staan.

Af en toe omscheppen.

Intussen sjalot pellen en boven een kommetje raspen.

Knoflook pellen en erboven uitpersen.

Ber:

In de magnetron in een glazen schaal de olie in ca. 1 minuut op vol vermogen (600-700 Watt) verhitten.

Schep er nu de volgende ingredienten door:

vlees met marinade, sjalot-knoflookmengsel, 1 dl water, sambal, nootmuskaat, kaneel, kruidnagelpoeder, bouillonpoeder, laurierblaadje en azijn.

Schaal afdekken met een glazen deksel of plastic folie.

In de magnetron het vlees in ca. 35 minuten op de helft van het vermogen (300-350 Watt) gaar laten worden.

Af en toe omscheppen.

Zonder deksel nog 5 minuten laten inkoken op de helft van het vermogen.

Laurierblaadje verwijderen.

Lekker met rijst.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.