Avatar

Eigen recept van... Antonius Reuzer

Kwartels met bospaddestoelen en portsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Wachttijd 10 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Frans

Laatst aangepast: 30 sep. 2005, 15:24 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 st kwartel
  • 2 eetl. rode port
  • 1 dl cognac
  • 4 plak eendenlever a 15 gr
  • 1 eetl boter
  • peper en zout
  • 100 gr bospaddestoelen
  • 1 st sjalot
  • 4 plak ontbijtspek
  • 2 dl rode port
  • 1 dl rode wijn
  • 1 dl cognac
  • 1 eetl olijfolie
  • 1 eetl notenolie
  • 200 gr kruimige aardappelen
  • 200 gr ragfijne gesneden andijvie
  • 20 gr boter

Materialen

  • braadpan oven kookpan

Bereiden

Halveer de ontbeende kwartels in de lengte.Verwijder evt. nog aanwezige vleugeltjes.Marineer de kwartels met 1 eetl. cognac, 2 eetl rode port en wat peper en zout en laat 1 uur staan.

Leg dan de de kwartelfilets open op de huidkant. Peper en zout ze. Verdeel er de eendenlever over, vouw ze dicht tot een hammetje en zet met een prikker vast.

De saus:

de port de wijn en de cognac tot ca. 1\3 inkoken en van het vuur af met beide oliesoorten met behulp van de staafmixer monteren. Niet meer laten koken.

Kook de aardappelen in de schil gaar en pel daarna. Doe de aardappelen door de pureeknijper en meng er de boter en de ragfijn gesneden andijvie door. Breng op smaak met peper en zout.

Droog de plakjes spek in de oven tussen 2 vellen aluminiumfolie tot ze knaperig zijn(ca. 9 min. op 160 gr.)

Bak de kwartels rondom bruin in de boter en laat ze in de oven van 200 gr ca. nagaren. Bak de paddestoelen met het gesnipperde sjalotje en breng op smaak met peper en zout.

Presentatie:

Verdeel de paddestoelen over de 4 borden iets uit het midden leg hier bovenop de kwartel. Schep de stampot ernaast.

Steek hierin het stukje spek Schenk de saus langs de kwartel

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.