Menu
Rabarbercompote met kruidnagel en kaneel
Anders, Bijgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,
Laatst aangepast: 27-07-2007 | 3 keer bewaard
Ingrediënten
- 1/2 kilo rabarber
- 1 dl. rode wijn
- 1 tl. kaneel
- 1 tl. kruidnagelpoeder
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 el. maizena
- 200 gram suiker
Bereiden
Van rabarber lelijke uiteinden verwijderen. (en draden aftrekken) Wassen en in stukjes snijden.
In pan doen: rabarber, wijn, kaneel, kruidnagelpoeder, en vanillesuiker. (lees voor de vanillesuiker ook mijn 'recept' voor het zelf maken daarvan)
Rabarber in 10 minuten gaar koken.
Maizena met 1 eetlepel water glad roeren.
Al roerende aan rabarbermengsel toevoegen tot gebonden compote ontstaat.
Suiker erdoor roeren.
Materialen
snijplank, mes, pan, houten lepel
Bronvermelding
uit Tip 6 van 1990