Rabarbercompote met kruidnagel en kaneel

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 27-07-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 kilo rabarber
  • 1 dl. rode wijn
  • 1 tl. kaneel
  • 1 tl. kruidnagelpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 el. maizena
  • 200 gram suiker

Bereiden

Van rabarber lelijke uiteinden verwijderen. (en draden aftrekken) Wassen en in stukjes snijden. In pan doen: rabarber, wijn, kaneel, kruidnagelpoeder, en vanillesuiker. (lees voor de vanillesuiker ook mijn 'recept' voor het zelf maken daarvan) Rabarber in 10 minuten gaar koken. Maizena met 1 eetlepel water glad roeren. Al roerende aan rabarbermengsel toevoegen tot gebonden compote ontstaat. Suiker erdoor roeren.

Materialen

snijplank, mes, pan, houten lepel

Bronvermelding