Gestopt met roken? Zo kom je niet te veel aan

De meeste mensen die stoppen met roken, komen gemiddeld zo’n 2,5 tot 6 kilo aan. Zit je niet te wachten op die extra kilo’s? Deze 6 tips van huisarts Tamara de Weijer helpen.

1. Zet alle verleiding de deur uit

Haal alle ongezonde snacks weg, als je dat al niet gedaan hebt. En koop ze ook niet. Wat je niet in huis haalt, krijgt ook geen kans om in (en aan!) je lijf te komen.

2. Leg een gezonde snackvoorraad aan

Toch trek? Kijk voor lekkere receptinspiratie eens in de gratis Mijn Leefstijlcoach app bij de challenges ‘Snacken met groenten’ en ‘Suikerbewuste tussendoortjes’.

3. Zorg dat je altijd kauwgum op zak hebt

Op kauwgom kauwen kan ervoor zorgen dat je minder zin hebt om te roken. Kiezen voor nicotinekauwgom*/** kan natuurlijk ook.

4. Drink 2 glazen water op ‘oude’ rookmomenten

Veel inspiratie voor gezonde drankjes vind je in de gratis Mijn Leefstijlcoach app bij de challenges ‘Voldoende drinken’ en ‘Minder suiker drinken’.

5. Ga voor alcoholvrij

Alcohol levert calorieën én maakt remmingen los. Je gaat er meer door eten en het is moeilijker om niet te roken. De challenge ‘Lekker fris; alcoholpauze’ uit de gratis Mijn Leefstijlcoach app helpt om minder alcohol te drinken én geeft recepten voor mocktails en andere 0,0% drankjes.

6. Beweeg meer

Wist je dat je door te bewegen, dezelfde beloningsstoffen aanmaakt als wanneer je zou roken? Zeker als je intensief aan de bak gaat en krachttraining doet. Ook mooi meegenomen: even sporten leidt lekker af en het helpt tegen extra kilo’s. Zin om er flink tegenaan te gaan? Kijk dan eens in de gratis Mijn Leefstijlcoach app bij de challenges ‘Kracht en conditie’ en ‘Cardioboksen’.

Kom je toch wat aan? Weet dan dat die paar extra kilo’s echt véél minder belastend zijn voor je gezondheid dan roken. Focus je nu vooral op het stoppen. Daar heb je al zoveel wilskracht voor nodig. Kies nadat je echt gestopt bent een goed moment om langzaam maar zeker wat af te vallen. Veel succes!

* Dit is een geneesmiddel, lees voor het gebruik de bijsluiter.

** Deze producten mogen niet gebruikt worden door:

· Niet-rokers

· Kinderen onder de 12 jaar

Lekker in je vel blijven met Mijn Leefstijlcoach

Gezonder leven? Dat kan al in kleine stappen. Afvallen, meer energie, gezond ouder worden: wat jouw doel ook is, in de app vind je volop inspiratie.

Heb je nog vragen?

Bel dan met de gratis drogisterijlijn van Albert Heijn Leefstijl: 0800-4040017. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Heb je een vraag over een geneesmiddel? Wacht nog even met het kopen of gebruiken ervan totdat je vragen beantwoord zijn.

Meer doen?

Lekkerder in je vel

We helpen je graag op weg om op een makkelijke manier gezondere keuzes te maken. Goed eten, bewegen, ontspannen en slapen: het kan enorm helpen om je fitter te voelen.

Ontdek wat jij kan doen

Download Mijn Leefstijlcoach

Wil jij gezonder eten, meer bewegen, beter slapen of vaker ontspannen? Het lukt je met de gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn. Kies een challenge die bij jou past en begin vandaag nog!

Download de gratis app