Stroopwafeltraktatie

Receptvideo

- 00:39 min.

Er is altijd wel een reden voor een feestje en dus ook altijd een goede reden voor een traktatie! Of je nou een traktatie zoekt voor iemand van 3 of 4 jaar of voor iemand in groep 8, met deze stroopwafeltraktatie laat je elk kind lachen.

INGREDIËNTEN
1 flespompoen
3 zakjes wit glazuur (Dr. Oetker)
12 tumtum snoepjes
12 ministroopwafels
32 g musketzaad (pot 130 g, Leentjes Strooipret letters)
1 tube gele kleurstof (Dr. Oetker)
24 suikeroogjes (Dr. Oetker)
1 decoratiestift pure chocolade (Dr. Oetker)

Keukenspullen
13 satéprikkers
grote serveerschaal

Gaatjes in pompoen maken
Halveer de flespompoen in de lengte, een helft gebruik je niet. Leg de pompoen met de snijkant naar beneden op het werkblad en prik er met een satéprikker 12 gaten in. Draai de prikker een beetje rond in het gaatjes zodat deze iets groter worden. Leg de pompoen met de gaatjes naar boven op een serveerschaal tot gebruik. 

Glazuur maken
Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Prik een tumtum met de bolle kant naar beneden op de satéprikker en duw 3 cm. naar beneden. Steek vervolgens voorzichtig de satéprikker 3 cm in de stroopwafel tussen de twee wafeltjes zodat het op de tumtum rust. Strooi het musketzaad op een plat bord. Doe het glazuur in een hittebestendige hoge beker en meng met de gele kleurstof.

Stroopwafeltraktatie maken
Doop de stroopwafels tot het tumtum in het glazuur. Laat het overtollige glazuur van het spiesje druipen. Tik eventueel de satéprikker voorzichtig op de rand van beker. Leg het spiesje plat op het musketzaad en leg er, wanneer het glazuur nog nat is 2 oogjes op. Laat 10 min. drogen. Herhaal met de rest van de spiesjes. Leg ondertussen de decoratiestift in een kommetje warm water. Teken met de chocolade decoratiestift  een leuk mondje en prik terug in de pompoen. Herhaal met alle stroopwafels.

TIP Als het glazuur te hard wordt, zet de beker dan in een kommetje met warm water en roer het glazuur door tot het weer vloeibaar is.