Vegan 'coquilles' van knolselderij met zeekraal

Leuk & snel

- 01:12 min.

Extra bijzonder: vegan coquilles, gemaakt van knolselderij afgeblust met witte wijn en bestrooid met citroenrasp. Zeekraal erbij en aan tafel boter met knoflook en dragon erop laten smelten... Topgerecht!

INGREDIËNTEN
100 g plantaardige alternatief voor boter (Flower Farm)
½ teen knoflook
1 tl gedroogde dragon
50 g zeekraal
700 g knolselderij
2 el milde olijfolie
1 citroen (schoongeboend)
100 ml vegan witte wijn (bijv. Porcupine Ridge Sauvignon Blanc)

Vegan botercrème maken
Smelt het plantaardige alternatief voor boter in een koekenpan op laag vuur. Rasp de knoflook erboven en voeg de dragon toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm 5 min. op lag vuur en zet het vuur uit. Schenk in een kom en laat 30 min. opstijven in de vriezer, zodat het stevig, maar nog wel schepbaar is.

Knolselderij snijden
Doe ondertussen de zeekraal in een kom en giet er kokend water over. Laat 1 min. staat, giet af en spoel onder koud stromend water. Snijd de knolselderij in plakken van 2 cm dik. Steek met behulp van de uitsteekvorm 3 of 4 ronde rondjes uit de plakken totdat je 12 rondjes hebt. Snijd met een scherp mesje aan een kant van de knolselderijrondjes een rasterpatroon van een ½ cm diep.

Vegan coquilles bakken
Verhit de olijfolie in een grote hapjespan en bak de rondjes 8 min. op middelhoog vuur. Keer af en toe. Bestrooi met peper en eventueel zout. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Blus de vegan coquilles af met de wijn en bak nog 3-4 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met het citroenrasp. Zet het vuur uit, maar houd de knolselderijcoquilles warm onder een deksel.
 
Knolselderijcoquilles met zeekraal serveren
Mix vlak voor het serveren de koude boter met een handmixer of garde in  1-2 min. tot een luchtige crème. Maak met behulp van 2 kleine lepels 4 langwerpige ovalen vormpjes (quenelles) van de crème. Leg de quenelles elk op een schone lepel. Verdeel de zeekraal, nog warme knolselderijcoquilles en wat wittewijnsaus uit de pan over de borden. Leg de lepels met quenelles ernaast. Laat je gasten zelf de quenelles op de warme vegan coquilles leggen, zodat die aan tafel smelten.