Breakfast-burrito met spek, ei en avocado

Leuk & snel

- 00:59 min.

Ontbijtrecept dat origineel is? Met deze breakfast burrito (of ontbijtburrito) begint de dag gelijk als een feestje. Rijk gevuld met bonen, eieren, salsa en avocado is je warme Tex-Mex ontbijt compleet. 

INGREDIËNTEN
8 repen ontbijtspek 
200 g tastytom-trostomaten
1 bosui
8 blaadjes babyromaine 
1 avocado
6 scharreleieren
1 el olijfolie 
4 groentewraps biet large (Knorr) 
200 g La Morena zwarte bonenspread (blik 400 g)
100 g geraspte cheddar 
4 el La Morena red Mexican salsa (+ extra voor ernaast)

Ontbijtspek bakken
Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in ca. 6-8 min. op middelhoog vuur knapperig. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Avocado snijden
Snijd de tomaten in plakken, de bosui in flinterdunne ringen en halveer de slablaadjes in de lengte. Halveer de avocado in de lengte. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakken.

Eieren bakken
Klop de eieren los met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan op laag vuur, voeg het eimengsel toe en roer rustig met een houten lepel tot het ei net gestold is. Zet het vuur uit.

Tortilla’s vullen
Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer steeds 1 wrap in het midden in de breedte met 2 el bonenspread, laat de randen vrij. Verdeel er de cheddar, het ei en spek, de tomaten, avocado, 1 el salsa, de bosui en sla over. Vouw eerst de brede onderste kant over de vulling en dan de zijkanten naar binnen en rol verder op.

Breakfast burrito maken
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de burrito’s hierin 5 min. in delen. Keer halverwege. Lekker met extra red Mexican salsa.