Sriracha-stokbrood van de BBQ met avocadosaus

Receptvideo

- 00:30 min.

Stokbrood is onmisbaar bij de BBQ, maar dat betekent niet dat je ‘m altijd hetzelfde hoeft te serveren. Zo kun je stokbrood bijvoorbeeld lekker upspicen met sriracha! Stokbrood insnijden, vullen en op de barbecue roosteren: zo simpel is dit bijgerecht. Serveer ‘m met een frisse avocadosaus, en het feest kan beginnen. 

INGREDIËNTEN
50 g roomboter (pakje 250 g, De Zaanse Hoeve)
½ el sushigember (potje 190 g, Saitaku)
1 el sriracha (pittige chilisaus)
2 witte stokbroden (afbak, AH Robuust)
1 eetrijpe avocado
½ bakje munt (à 15 g)
1 citroen

Keukenspullen
barbecue
staafmixer

Stokbrood met sriracha maken
Steek de barbecue aan. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd de sushigember fijn en meng met de boter en de sriracha. Snijd de stokbroden in plakjes van ca. 1 cm, maar snijd niet helemaal door. Verdeel de boter tussen de sneetjes. Leg elk brood op een stuk aluminiumfolie en rooster ca. 20 min. op de barbecue. Keer halverwege. Controleer regelmatig. 

Avocadosaus maken
Maak ondertussen de avocadosaus. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de blaadjes van de munt grof. Pers de citroen uit. Doe de avocado, munt en 3 el citroensap in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Voeg wat water toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer het srirachastokbrood met de avocadosaus.