Traybake met zalm, aardappel en rode ui

Receptvideo

- 00:32 min.

Is ‘wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Deze makkelijke traybake zalm moet zeker op je to-cook list! Waarom? Naast het feit dat de traybake natuurlijk makkelijk en ovenheerlijk is, is het recept ook nog gezond én staat-ie binnen 15 minuten in de oven. Rest jou na 30 min. oventijd alleen nog te zeggen: aan taaaafel! 

INGREDIËNTEN
1 kilo vastkokende aardappelen (zak 5 kilo)
250 g winterpeen (zak 1 kilo)
2 rode uien (net 1 kilo)
1 courgette
1 rode paprika
1,5 el vadouvan
3 el olijfolie mild (fles 1 liter)
310 g zalmfilet op huid (schaal)

INGREDIËNTEN
bakpapier

Traybake voorbereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en snijd in parten van ca. 1 cm dik. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in plakken van ca. een 1⁄2 cm. Snijd de uien in parten en de courgette in plakken van ca. 1 cm. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.

Traybake in de oven
Meng de aardappelen met de groente, vadouvan, olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in de oven gaar. Schep halverwege om.


Traybake: zalm toevoegen
Leg de laatste 10 min. de zalm met de huid naar boven erbij en bak gaar. Verdeel de aardappel en groente over borden en verdeel de zalm in stukken erover.

VEGA TIP
Liever geen vis? Vervang de zalmfilet door vegetarische balletjes.