Voetbalsushi

Leuk & snel

- 00:27 min.

We all love sushi, maar in de vorm een voetbal gaan we pas echt juichen voor dit Japanse hapje. Dus hup, hup en aan de rol met dit makkelijke sushirecept.

BORRELHAPJE – 12 STUKS. – 50 MIN. + 30 MIN. WACHTTIJD 

INGREDIËNTEN

150 g sushirijst
45 ml Saitaku rijstazijn
1 snackkomkommer
2 el diced jalape­ño peppers (La morena)
125 g warmgerookte zalm
2 el mayonaise
1 el geroosterd zwart sesamzaad
2 norivellen
1 bakje tuinkers
1 kleine kopje of kommetje (Ø 5 cm)
stukje vershoudfolie

Sushirijst koken
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.  

Sushivulling bereiden
Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in heel kleine blokjes. Snijd de zalm in kleine stukjes en meng met de mayonaise, jalapeñopeper, komkommer en het sesamzaad.

Voetballen van sushi maken
Leg een stuk vershoudfolie in een kopje. Schep hierop 1/12 deel van de rijst en verspreid de rijst met natte handen tegen de rand van het kommetje. Verdeel ½ el zalmmengsel erover en trek de folie er strak omheen, zodat een klein balletje ontstaat. Draai de folie dicht. Maak zo nog 11 ballen. Gebruik telkens hetzelfde stukje folie. Knip uit de norivellen ca. 60 kleine rondjes of zeshoekjes. Plak de rondjes met een beetje water op de rijstballetjes. Verdeel de tuinkers over een schaal en verdeel de sushi erover. Lekker met sojasaus om te dippen.