Cho­co­la­de­piz­za met aard­bei­en

Receptvideo - 00:33 min.

Chocoladepizza met aardbeien

Pizza is altijd een goed idee! Ook als dessert of gebak. Probeer eens deze zoete pizza met chocolade en aardbeien. Pizza party!

Pizzabodem maken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe 150 g zelfrijzend bakmeel, ¼ tl zout en 125 g Griekse yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Bestuif het werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 2 porties (bij 2 stuks), rol met een deegroller uit tot ronde platte lappen/broodjes van 20 cm doorsnede. Bestrijk het deeg met een bakkwast aan beide kanten licht met ½ el olijfolie. Verdeel de lappen deeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in 12-15 min. licht goudbruin en gaar.

Chocoladepizza beleggen
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster 1 el hazelnoten 3-4 min. goudbruin. Hak grof. Snijd 125 g aardbeien in plakjes. Neem de pizza’s uit de oven en besmeer met 4 el hazelnootpasta. Beleg met de aardbeien, hazelnoten en de blaadjes van 1 takje munt.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.