Smoot­hie prep­pen met zi­plock

leuk & snel - 00:26 min.

Bereid je smoothies voor in een ziplock en win tijd in de keuken. Op deze manier prep je als een pro!

DRANKJE – 1 PERS. – 5 MIN.

Groene smoothie maken
Snijd 1 rijpe kleine banaan en 1 kiwi in plakjes. Doe samen met 50 g babyspinazie in een ziplockzakje. Leg minimaal 4 uur in de vriezer. Schud het zakje leeg boven de kom van een blender, voeg 100 ml amandelmelk toe en maal tot een gladde smoothie. Lekker met geroosterde pompoenpitjes. Voeg eventueel extra vocht toe als de smoothie te dik is. Heb je niet zo’n sterke blender? Laat de inhoud van het zakje dan eerst 15 minuten ontdooien.

Gele smoothie maken
Snijd een ½ mango en 50 g geschilde wortel in blokjes en 1 geschilde sinaasappel in plakjes. Doe samen met 1 cm geschilde en geraspte gember in een ziplockzakje. Leg minimaal 4 uur in de vriezer. Schud het zakje leeg boven de kom van een blender, voeg 100 ml kokoswater toe en maal tot een gladde smoothie. Lekker met verse munt. Voeg eventueel extra vocht toe als de smoothie te dik is. Heb je niet zo’n sterke blender? Laat de inhoud van het zakje dan eerst 15 minuten ontdooien.

Rode smoothie maken
Snijd 75 g gekookte rode biet en een ½ groene appel in blokjes. Doe samen met 75 g bramen in een ziplockzakje. Leg minimaal 4 uur in de vriezer. Schud het zakje leeg boven de kom van een blender, voeg 100 ml magere yoghurt toe en maal tot een gladde smoothie. Lekker met een snufje kaneel. Voeg eventueel extra vocht toe als de smoothie te dik is. Heb je niet zo’n sterke blender? Laat de inhoud van het zakje dan eerst 15 minuten ontdooien.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.